Berlingske Business

Kommunerne roses for at lytte til erhvervslivets ønsker

Karsten Dybvad - 2016090419294
Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad, roser kommunerne for at tænke mere og mere på det lokale erhvervsliv. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

En undersøgelse fra Dansk Industri viser større tilfredshed med kommunernes erhvervsindsats end tidligere.

København. Kommunerne har oppet sig med hensyn til at give erhvervslivet de bedst mulige forhold at drive virksomhed under.

Det viser Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima, hvor man for syvende år i træk har taget pulsen på kommunernes erhvervsindsats.

Seks ud af 10 virksomheder landet over betegner deres kommune som erhvervsvenlig, og det er ny rekord.

- I kommuner med vækst og arbejdspladser er der bedre råd til velfærd som for eksempel nye smartboards i skolerne, omfartsveje, råd til bedre mad i dagsinstitutionerne og omsorg til de ældre på plejecentrene.

- Derfor er det utroligt positivt at se, at flere og flere kommuner har fået øjnene op for den gode cirkel, der bliver skabt, når erhvervslivet blomstrer, siger en tilfreds direktør for Dansk Industri, Karsten Dybvad.

karsten dybvad

Undersøgelsen viser dog også, at der fortsat er noget, der kan forbedres. Bedre trafikforhold i form af bedre offentlig transport, lettere adgang til motorveje og flere parkeringspladser ligger højt på virksomhedernes ønskesedler.

Og så ser virksomhederne gerne, at kommunerne optrapper indsatsen med at skaffe nye medarbejdere.

- Jobcentrene kan gøre meget for at hjælpe virksomhederne med at tiltrække de rette medarbejdere, blandt andet bør de i højere grad samarbejde med de lokale virksomheder og arbejde sammen på tværs af kommunegrænserne, siger Karsten Dybvad.

Female Handing Over the Keys in Front of Corporate Building

Erhvervsklimaet i de 96 kommuner - Læsø og Fanø er ikke med - måles ud fra i alt 44 indikatorer, hvor af halvdelen stammer fra Danmarks Statistik, mens de øvrige stammer fra en spørgeskemaundersøgelse, som 7299 virksomheder har deltaget i.

Ikast-Brande Kommune scorer for sjette gang af syv mulige højest sammenlagt, efterfulgt af Hedensted, Skanderborg og Herning.

Odsherred ligger sidst blandt de 96 kommuner, mens København ryger fra en plads som nummer 85 ned på næstsidstepladsen.

Nikolai Linares - 201609042219

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen