Berlingske Business

Københavns Kommune er dårlig betaler

Fire ud af ti regninger til Københavns Kommune bliver først betalt efter betalingsfristen, viser ny opgørelse. Politikerne kalder det »uacceptabelt«.

Hvis man har penge til gode hos Københavns Kommune, kan man komme til at vente længe på at få dem udbetalt. En ny opgørelse som Økonomiforvaltningen har udarbejdet til Økonomiudvalget i Københavns Kommune viser, at fire ud af ti regninger til kommunen bliver betalt for sent. Og der er forvaltninger, hvor over 60 procent af regningerne bliver betalt for sent.

Det er Socialdemokraternes gruppeformand, Jesper Christensen, der har bedt forvaltningen om at lave opgørelsen over for sent betalte regninger, og han er rystet over resultatet.

- Jeg ville skamme mig, og var jeg selv så dårlig en betaler, ville jeg forlængst være sat ud af min bolig, siger Jesper Christensen.

Ifølge Økonomiforvaltningen er det dog ikke altid udelukkende kommunens skyld, at en regning bliver betalt for sent. Kommunens leverandører udstyrer ikke altid fakturaerne med de nødvendige oplysninger, og derfor kan betalingen trække i langdrag.

Politikerne i Økonomiudvalget besluttede på udvalgets seneste møde at indføre et tværgående kommunalt betalingssystem, og Jesper Christensen forventer, at det hurtigt vil være i funktion.

- Vi kan ganske enkelt ikke leve med, at vi er så dårlige til at betale vores regninger i kommunen, siger han.
Ingen bortforklaringer

Hen over sommeren har Berlingske Tidende med udgangspunkt i en analyse foretaget af revisionsselskabet Deloitte afdækket, hvordan økonomistyringen i Teknik- og Miljøforvaltningen blandt andet har resulteret i over-forfaldne regninger, som har medført gebyrer for 245.000 kroner i 2009. Ifølge opgørelsen bliver 61,1 procent af regningerne til Teknik- og Miljøforvaltningen betalt for sent, men Kultur- og Fritidsforvaltningen er en endnu dårligere betaler. Men opgørelsen er misvisende, mener Pia Allerslev (V), kultur- og fritidsborgmester.
Ifølge Pia Allerslev er kun to procent af forvaltningens regninger med i opgørelsen, da forvaltningen bruger et internetbaseret betalingssystem til 98 procent af forvaltningens regninger. En model, der blev indført for fire år siden.

- Og det glæder jeg mig i dag over, at forvaltningen gjorde. Men det er fuldkommen uacceptabelt, at vi som kommune er så dårlige til at betale. Det kan vi ikke være bekendt over for vores leverandører og samarbejdspartnere, siger Pia Allerslev.

Sundheds- og Omsorgsborgmester Mogens Lønborgs (K) forvaltning betaler tæt på hveranden regning for sent. Det er borgmesteren naturligvis heller ikke særlig stolt over.

- Det tal skal bringes ned - hurtigst muligt. Det er en ringe trøst, at min forvaltning er næstbedst. Jeg ønsker ikke at bortforklare det. Det er bare ikke godt nok, siger Mogens Lønborg, der mener, at politikerne bør lave en betalingspolitik.

- Vores leverandører skal vide, hvordan vores system virker, så de kan gøres deres til, at regningerne kommer igennem systemet og bliver betalt til tiden, siger Mogens Lønborg.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen