Berlingske Business

Kammeradvokaten udelukker tjenstligt forhør af Skat-chefer

KL
Kammeradvokaten har netop konkluderet, at der ikke er juridisk grundlag for at indlede et tjenstligt forhør af tre hjemsendte embedsmænd fra Skat, og at der desuden har været uklarhed om ansvarsfordelingen i Skat. »Det er helt afgørende, at vi i det nye skattevæsen får gjort det krystalklart, hvem der har ansvaret for alle områder,« udtaler skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse. Foto:

Der er ikke grundlag for at gennemføre såkaldte tjenstlige forhør af tre hjemsendte chefer i Skat, vurderer Kammeradvokaten. Samtidigt konkluderer Statens advokat, at der var uklarhed om, hvem der havde ansvaret for udbytterefusion i Skat.

De blev udpeget som syndebukke i den milliardstore skandalesag om uretmæssig refussion af udbytteskat, men nu har Kammeradvokaten netop konkluderet, at der ikke er grundlag for at indlede et såkaldt tjenstligt forhør af tre hjemsendte chefer fra Skat. Myndigheden har valgt at følge Kammeradvokatens anbefalinger.

»Når Kammeradvokaten ikke finder, at der er juridisk grundlag for tjenstlige forhør, må jeg tage SKATs beslutning til efterretning”, siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

karsten

Et tjenstligt forhør indledes, hvis der er mistanke om, at en tjenestemand ikke »samvittighedsfuldt overholder de regler, der gælder for stillingen,« som det fremgår af en beskrivelse fra Justitsministeriet. Her har Kammeradvokaten altså konkluderet, at der ikke er juridisk grundlag for at indlede den slags forhør.

Det var en intern revision gennemført af Skat selv, der i september 2015 fik daværende direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen, til at hjemsende de tre chefer i Skat.

»I svindelsagen med udbytteskat er der tale om et ledelsesmæssigt svigt fra flere ledere og på flere niveauer,« udtalte Jesper Rønnow Simonsen dengang i en pressemeddelse og fortsatte: »Der er tale om et uforståeligt stort beløb, der uretmæssigt er blevet udbetalt. Det er en yderst alvorlig sag, og derfor har jeg i går hjemsendt en række chefer.«

Billede

Skandalen om udbytteskatten beløber sig 12,3 mia. kr., og når Kammeradvokaten nu konkluderer, at der ikke kan indledes tjenstlige forhør af de tre embedsmænd, så rejser spørgsmålet sig, hvem der så er skyld i den milliarddyre skandale.

Kammeradvokatens undersøgelse placerer ifølge Skats pressemeddelese ikke noget entydigt ansvar, men konkluderer, at der på tværs af Skat var generelt uklarhed om, hvem der havde ansvaret for hvad. Samtidigt konkluderer Statens advokat, at udbytteområdet har været præget af mangel på ressourcer.

Skat får tilført milliarder og får flere medarbejdere Konserv

»Den her forfærdelige sag understreger, at der har været al for uklar ledelse og svævende ansvar i SKAT. Det, som er foregået, er dybt kritisabelt, og jeg mener, at det er komplet uforståeligt, at ingen i SKAT tilsyneladende har haft overblik over det her område. Derfor er det helt afgørende, at vi i det nye skattevæsen får gjort det krystalklart, hvem der har ansvaret for alle områder. Vi skal ikke igen stå i en situation, hvor kriminelle stikker af med milliarder, mens det juridiske ansvar efterfølgende blafrer i vinden,« siger skatteminister Karsten Lauritzen, der har addresseret ressourcemanglen på udbytteområdet ved at mangedoble antallet af ansatte i handlingsplanen »Skat ud af krisen.«

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen