Berlingske Business

Julekrimi - Kapitel 5: En klam og kold nat

kap 5
Resumé: I forrige afsnit indkaldte erhvervsminister Helga Steenbooken ledelsen i den kriseramte Hovedstadsbanken til møde. Bankdirektør Hector Hoffman og bestyrelsesformand Jens Abildgaard blev beordret til at fusionere med den statskontrollerede NKI Bank. Hector Hoffman kæmper samtidig med problemer i privatlivet.

Resumé: I forrige afsnit indkaldte erhvervsminister Helga Steenbooken ledelsen i den kriseramte Hovedstadsbanken til møde. Bankdirektør Hector Hoffman og bestyrelsesformand Jens Abildgaard blev beordret til at fusionere med den statskontrollerede NKI Bank. Hector Hoffman kæmper samtidig med problemer i privatlivet.

Da Jannik Sommer fik den lyse idé at bruge sine fratrædelsesmillioner fra jobbet i filmindustrien til at etablere et intelligence-bureau, drømte han ikke om, at han som en anden tegneseriedetektiv skulle ligge og fryse bag nogle stinkende skraldespande en kold decembernat. Hvor længe kunne en mand i Hector Hoffmans alder holde ud? Da Jannik brokkede sig til Villads over mobilen, havde partneren grinet af ham, og mindet ham om, hvor vigtigt det var at lære sit fag at kende fra bunden.

01buskrimitegning Bob.jpg

Det var kun et døgn siden, fru bankdirektør Agnete Hoffman grædende havde arbejdet sig gennem en stak papirlommetørklæder og fået præsenteret sin sag nogenlunde klart, mens hendes sitrende fingre pillede og pillede ved perlekæden. Hun mistænkte sin mand for at have et forhold til en Stine Lykkeby, en yngre chef for Hovedstadsbankens afdeling for virksomhedshandler.

Fru Hoffman havde stjålet sig til at læse forskellige mistænkelige SMSer på mandens mobil. SMSer, der gav hende det klare indtryk, at forholdet mellem Hector Hoffman og Stine Lykkeby var varmere, end forholdet mellem chef og underordnet burde være.

jjj

Jannik Sommer havde, som han havde set det på TV, bestukket P-vagten i kælderen under Hovedstadsbankens domicil til at udpege Hector Hoffmans direktionsvogn, og så havde han ventet ved udkørslen i sin egen mere beskedne Saab, indtil den store Audi A8 dukkede op ved titiden. Hoffman sad selv ved rattet med en kvindelig passager på forsædet.

Bilen kørte i retning af Frederiksstaden og ikke nordpå mod Hoffmans villa i Vedbæk. Og ganske rigtigt, så stoppede den på Stine Lykkebys adresse. Lykkeby boede nærmest i en glaslejlighed, et markant nyt byggeri, der var klemt inden mellem gadens gamle ejendomme som et arkitektegnet drivhus. Jannik havde god udsigt til køkkenet, hvor parret drak rødvin. Stine Lykkeby virkede ophidset og gestikulerede. Hector Hoffman prøvede tilsyneladende at dæmpe hende ned.

De kunne i realiteten arbejde sent, advarede Villads ham om, da han igen konsulterede ham.

»Du har brug for et fældende bevis,« sagde den tidligere politimand.

Kapitel3_tegning

Så forsvandt parret fra det oplyste køkken, og først efter halvanden time dukkede de op igen. Det var på det tidspunkt, at Jannik smed det tomme latte-krus fra sig, trak elefanthuen over hovedet, skyndte sig ud af bilen og maste sig ind mellem cykler og skraldespande for at komme tæt på med sin telelinse uden at blive set.

Så! Nu blev der blev tændt lys i trappegangen, hoveddøren gik op, og parret skiltes. Men først efter en dyb omfavnelse og et kys af mindst et minuts varighed. Nok til at sikre sig det fældende bevis. Ha! Et foto af situationen. Nej, to, tre, fire, fem. De sidste blev gode, fordi de begge vendte ansigterne mod blitzen

»Hov, hvad laver du? Stop!« råbte bankdirektøren. Han slap Lykkeby og satte efter Jannik. Men detektiven var allerede henne ved sin bil, som han snarrådigt havde parkeret i modsat retning på den ensrettede gade og sikret sig, at nummerpladen var grundigt snavset til i vintersøle. Jannik trådte på speederen og kiggede i bakspejlet. Bankdirektøren skulle først have kareten vendt og baksede frem og tilbage med den store bil. Han var håbløst bagud.

»Ikke så dårligt, knægt,« sagde Villads, da de mødtes på bureauet samme nat og kiggede på billederne. »Ingen tvivl om, at det er Hector Hoffman i en for hans ægteskab belastende romantisk situation med en yngre kvinde!«

03BUSkrimi.jpg

»Gad vide, hvad han kone vil gøre,« sagde Jannik eftertænksomt og snoede frynserne på tørklædet om pegefingeren. »For resten så fik jeg en henvendelse fra en, der hedder Ejvind et eller andet i formiddag. Ejvind Kors …, Åhr, jeg er sgu så dårlig til navne, jeg henter lige telefonbeskeden.”

»Her er sedlen, han hedder Eivind Kolding.«

»Eivind Kolding? Siger du Eivind Kolding? Ved du ikke, hvem det er? Han var øverste direktør for Danske Bank indtil for nylig. Nu må du altså til at sætte dig ind i, hvem der er hvem i dansk erhvervsliv i stedet for at interessere dig for spinatfugle og kulturpersonligheder.«

Villads rystede på hovedet. »Hvad ville han?«

»Øh, han tilbød sig som partner i bureauet … var klar til at skyde en del penge ind …«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen