Berlingske Business

Julekrimi - kapitel 4: Ministerens ordre

03BUSkrimi.jpg
Resumé: I forrige afsnit tumlede Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman med problemer i privatlivet og i sin nødlidende bank. En uundgåelig fusion risikerer at tvinge ham væk af direktionsstolen i banken på grund af Hovedstadens skrumpende markedsværdi.

Resumé: I forrige afsnit tumlede Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman med problemer i privatlivet og i sin nødlidende bank. En uundgåelig fusion risikerer at tvinge ham væk af direktionsstolen i banken på grund af Hovedstadens skrumpende markedsværdi.

Hovedstadsbankens administrerende direktør Hector Hoffman og bankens bestyrelsesformand Jens Abildgaard ventede i sofaen, hvor ministersekretæren havde placeret dem. De havde kun lige nået at veksle et par ord, da de hørte erhvervsministeren. Klak-klak-klak lød hendes hæle rapt på parketgulvet. Der var noget med kvinder, der kunne lide at lytte til deres egen effektive fremdrift, tænkte Hector. Bankfolkene skyndte sig at rejse sig.

01buskrimitegning Bob.jpg

»Goddag, Hector Hoffman.« Hun gav hans hånd et fast tryk. »Og Jens, tak for sidst.« Kindkys til ham. Nå, de to kendte allerede hinanden. Hector blev altid overrasket over omfang og maskestørrelse af formandens netværk.

Erhvervsminister Helga Steenbooken var af hollandsk afstamning og talte med en svag accent, der fik alle danske ord til at lyde hårde. »Hekktorr.«

»Jeg har nogle tanker, som jeg ønsker at dele med jer i fortrolighed,« sagde hun, da hun havde viftet embedsmændene ud og sat sig til rette overfor dem. »I dyb fortrolighed!«

»Ja, selvfølgelig,« nikkede mændene.

»Der er jo ingen tvivl om, at Hovedstadsbanken har alvorlige problemer. I har selvfølgelig opfanget signalerne fra ratingbureauerne …« Hun fastholdt deres blik og fortsatte uden at vente på svar. »Regeringen vil gerne handle, før oplysningerne når ud i offentligheden. Så jeg foreslår en fusion med NKI Bank.«

jjj

Hector Hoffmans hjerte hamrede, og et øjeblik var det, som om hans hjerne slog fra. Chokket over ministerens direkte og brutale facon satte ham på time-out. »Joh, men …«

Helga Steenbooken skar ham af: »Vi har kort tid til at handle, og der er ikke plads til følelser, forsinkelser eller overvejelser. Som I ved, har staten en stor aktiepost i NKI, som vi ikke har tænkt os at sidde på for evigt. Vi kan slå to fluer med ét smæk og redde Hovedstadsbanken fra at gå tiggergang til regeringen og skatteyderne om en ny bankpakke. Samtidig kan vi gøre erhvervsbanken NKI til en rigtig bank, om jeg så må sige … her hentyder jeg selvfølgelig til jeres mange privatkunder, som NKI mangler for at kunne afhændes med det provenu til staten, som finansministeren ønsker sig.«

Hector Hoffman skævede til Jens Abildgaard, men formandens ansigt var ikke til at læse, og han mødte ikke Hectors blik. En kold skid, det var, hvad han var. Men han var selvfølgelig også først kommet ind efter Hovedstadsbankens udlandseventyr, hvor han havde overtaget fallitboet, som Abildgaard yndede at kalde banken, når han var i det humør.

»Hvor kom vi fra …« Erhvervsministeren skiftede stilling i stolen. Hector Hoffman betragtede et øjeblik hendes slanke lægge … han havde aldrig truffet hendes mand. »Så derfor har jeg aftalt med Peter Hald og von Ramsow, at vi spiser en let arbejdsfrokost her …« Helga Steenbooken skævede til mobilen. »De venter derude.«

Døren gik op, og ind trådte NKI Banks direktør og bestyrelsesformand efterfulgt af en tjener med en rullevogn med smørrebrødsplatter og vand.

Kapitel3_tegning

»I kender jo hinanden. Værsgo at tage plads.« Helga Steenbooken dirigerede dem hen til bordet, hvor tjeneren dækkede op og fjernede filmen fra platterne og tildelte dem hver en juleserviet, mens gæsterne satte sig ned. Hector Hoffman havde altid syntes, at der var noget engelsk kostskoleelev over von Ramsow med hans stive overlæbe. Men han vidste bedre end at undervurdere ham. Han var knivskarp. Peter Hald var han ikke så bange for. Han lignede den grønskolling, han var.

Ministeren spildte ikke tiden med small talk og vendte sig mod de to fra Hovedstadsbanken:

»NKI Banks ledelse er orienteret om hovedaktionærens ønske om en snarlig fusion med Hovedstadsbanken. Nu er det op til jer at få jeres teams sammensat, få lavet due diligence og blive enige om fusionsbetingelserne. I har indtil på mandag.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen