Berlingske Business

Julekrimi - Kapitel 18: Ministerens triumf

21busJulekrimi18.jpg
Resumé: Hovedstadsbankens bestyrelsesformand, Jens Abildgaard, læste i Berlingske, at avisen havde haft adgang til Agnete Hoffmans lydoptagelse, der kastede alvorlig mistanke på Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman om kursmanipulation. Abildgaard besluttede at gå til politiet.

Resumé: Hovedstadsbankens bestyrelsesformand, Jens Abildgaard, læste i Berlingske, at avisen havde haft adgang til Agnete Hoffmans lydoptagelse, der kastede alvorlig mistanke på Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman om kursmanipulation. Abildgaard besluttede at gå til politiet.

På Christiansborg stod TV-kameraerne tæt omkring erhvervsminister Helga Steenbooken. Talerstolen bugnede af mikrofoner, og en uheldig printjournalist fra Nordjylland måtte opgive at klistre sin lille båndoptager fast med gaffatape, da en embedsmand greb ind. Nogen flyttede adventskransen, hvor alle fire lys lidt præmaturt var tændt, og journalisten fik alligevel plads til sin båndoptager, da en veloplagt minister tog ordet:

»Jeg er glad for at kunne meddele, at NKI Bank i dag fusionerer med Hovedstadsbanken. Fusionen er til gavn for begge pengeinstitutter og sikrer hundredvis af arbejdspladser. Fusionen sikrer også værdien af statens aktiepost i NKI til gavn og glæde for statskassen og skatteborgerne. Banken vil fremover blive ledet af NKI Banks nuværende administrerende direktør og bestyrelsesformand.« Så lagde Helga Steenbooken ansigtet i alvorlige folder.

»Fondsbørsen har suspenderet al handel med Hovedstadsbankens aktier her til morgen. Meget tyder på, at Hovedstadsbankens tidligere ledelse har forsøgt at manipulere bankens aktiekurs kunstigt i vejret. Sagen er overgivet til bagmandspolitiet, og Interpol har til morgen arresteret og sigtet en mulig medskyldig i Dublin.« Erhvervsministeren kastede et blik i sit talepapir.

»Sideløbende undersøger kriminalpolitiet, om sagen om kursmanipulation har forbindelse til bankdirektør Hector Hoffman og hans hustru Agnete Hoffmans død, samt til drabsforsøgene mod Berlingskes journalist Anders Nyholm og detektiv Jannik Sommer, som I allerede har kunnet læse om i pressen. Heldigvis kan jeg fortælle jer, at Anders Nyholm er uden for livsfare.«

Jens Abildgaard sad hjemme og fulgte pressemødet på TV. Helgas succes var uomtvistelig. Det forlød, at hun havde været indkaldt til et yderst konstruktivt møde hos statsministeren få timer før. Hun stod formentlig til at blive ny finansminister efter næste valg.

19busKrimi-16-tegn.jpg

Abildgaard havde mod sædvane åbnet en flaske Brunello tidligt på dagen. Han nippede til vinen og funderede. Hector Hoffmans ulovligheder havde tvunget Hovedstadsbanken i knæ og skaffet Helga og banken et billigere aktiekøb, end nogen kunne have drømt om ... på bekostning af Hovedstadsbankens aktionærer. Dermed slap han formentlig selv for repressalier fra logen og ... ja, vagtkorpset.

Politiet og Finanstilsynet overvejede lige nu alvoren af, at han ikke straks var kommet til dem med sin viden om Hector Hoffmans kursmanipulation. Abildgaard havde forklaret, at han ønskede at komme til bunds i sagen, før han involverede myndighederne, hvilket han jo også gjorde, omend med et par døgns forsinkelse.

jul17

Slap han af krogen, var det måske tid til, at han og Majken rykkede teltpælene op og rejste til varmere himmelstrøg og nød afkastet af familiefonden på Molukkerne og nærheden til hendes store familie dér. Et rundhåndet bidrag til den lokale afdeling af vagtværnet ville formentlig sikre ham mod ubehageligheder fra den kant.

Stine Lykkebo stod på broen hen over kystbanen ved Dyrehaven. Hun skuttede sig mod kulden og åndede på hænderne. Hun havde ikke været på arbejde, siden forleden morgen ... Nu var det hele slut. Hector var død, og hun selv var morder. Det var slået klik for hende, da hun så Hectors kone så selvsikker og tryg i sin position som fru bankdirektøren trippe gennem sin velfriserede have ned til Øresund og morgenbade. Nu kunne hun ikke få følelsen af Agnetes iskolde rystende arme, der kæmpede for at få greb i hendes hænder, til at forsvinde.

Øresundstogets skarpe forlygter nærmede sig nordfra. Afskedsbrevet lå hjemme på køkkenbordet. Omverdenen skulle vide, at Hector ikke var morder.

18busKrimi-afsnit15.jpg

Stine kravlede hurtigt over gelænderet og balancerede på broens smalle kant. Toget nærmede sig, og hun følte, at hun stod og svajede i den isnende blæst. Hun nåede lige at fange lokoførerens forskrækkede øjne, da hun ombestemte sig. Mens toget dundrede under hende, klavrede hun tilbage over det vibrerende gelænder og vaklede hen til bilen. Fumlende fik hun nøglen i den kolde lås og satte sig ind. Hun støttede panden mod rattet. Det var for svært at sige farvel til livet. Men hvad skulle hun nu gøre ... hun måtte ud af landet!

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen