Berlingske Business

Jørgen Glistrup skriver bog om Parken-sag

Aaa
Foto:

Jørgen Glistrup, der netop har fået afslag på at få Parken-dommen for Højesteret og derfor skal halvandet år i fængsel for kursmanipulation, er i færd med at skrive en bog om retssagen. Han er utilfreds med dommen og rettens behandling af sagen. Bogen er et forsøg på at rejse en offentlig debat.

I marts fik den tidligere ledelsesduo i Parken, Sport & Entertainment, Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard en dom for kursmanipulation i Østre Landsret. De blev begge idømt en straf på halvandet års ubetinget fængsel samt konfiskation af fortjenesten. Ni millioner kroner hos Flemming Østergaard og 800.000 kroner hos Jørgen Glistrup.

De har begge forsøgt at få landsretsdommen for Højesteret, men onsdag fik Jørgen Glistrup afslag fra Procesbevillingsnævnet, som tager stilling til den slags anmodninger.

Efter landsretsdommen erklærede både Glistrup og Flemming Østergaard, at de følte sig uretfærdigt behandlet af anklageren, og Jørgen Glistrup var ude med riven efter landsretten, som han klandrede for et fagligt lavt kompetenceniveau.

Don Ø

»Jeg synes ikke, at den her dom giver udtryk for indsigt i børsmæssige og selskabsmæssige forhold. Det er helt tilfældighedernes spil. Og det børsfaglige niveau er så lavt,« sagde han blandt andet efter dommen.

Jørgen Glistrup håbede, at det havde udløst en offentlig debat om fagligheden af landsrettens dom, men da det ifølge Jørgen Glistrup ikke er sket, har han besluttet at udgive en bog, hvor han vil hudflette landsrettens behandling af sagen mod ham og Flemming Østergaard.

»Det er ikke lykkedes mig at få en seriøs debat om, hvor fagligt ringe Østre Landsrets dom er, og hvor mange misforståelser og fordrejninger, der ligger i den. Derfor er min eneste mulighed at skrive en bog om det, og det får jeg god tid til nu,« siger Jørgen Glistrup med henvisning til, at han skal tilbringe halvandet år bag tremmer.Tanken om en bog er dog ikke helt ny. Undervejs i den langstrakte retssag noterede Jørgen Glistrup flittigt i sin notesbog. Først i Københavns Byret og siden i Østre Landsret griflede han løs. Retsmøde efter retsmøde. På et tidspunkt kontaktede han også et forlag, som viste interesse for bogen, men på grund af travlhed med rådgivningsopgaver og bestyrelsesarbejde er Jørgen Glistrup ikke blevet færdig med bogen.

Tirsdag - Sag om kursmanipulation mod Don Ø afgøres

»Men indholdet har jeg, så jeg skal bare sætte det sammen. Jeg har tænkt mig at dokumentere, hvad der er rigtigt. Og det er klart, at jeg er belastet af kendskab til sagen, og af at jeg kan analysere og fortælle, hvordan tallene hænger sammen. Og da landsretsdommen i den grad halter på det område, synes jeg, at jeg er nødt til at skrive om det,« siger Jørgen Glistrup.

Han har pt. ikke noget bud på, hvornår han kan have bogen klar, men så sent som i dag har forlaget bekræftet sin interesse for bogen, fortæller Jørgen Glistrup.

Til gengæld ligger det fast, at han kommer ind på retssagen i radioprogrammet »Finns terapi« på Radio 24/7, hvor komikeren Finn Nørbygaard interviewer ham. Udsendelsen er optaget og sendes 9. juli.

Også på DK4 bliver Parken-sagen behandlet i programmet ”Selskabsadvokaten”, hvor Jørgen Glistrup skal i clinch med en endnu ukendt opponent.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen