Berlingske Business

Investeringer skal løse den danske jobkrise

Pengesedler
Arkivfoto Foto:

En prominent gruppe af Danmarks mest indflydelsesrige erhvervsfolk, fagforenings-repræsentanter og økonomiske ministre forsøger at nå til enighed om 18 forslag til, hvordan vi skal løse den danske investeringskrise.

?En række af de økonomiske ministre, der om halvanden måned skal komme med forslag til en ny »jobskabelsespakke«, har netop fået 18 konkrete forslag til at løse den danske investeringskrise med hjem til deres ministerier.

Ministrene, heriblandt finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), forsøgte i går på et lukket møde med en sjælden set prominent gruppe af danske topchefer, fagforeningsledere og økonomer at nå til enighed om en vej ud af investeringskrisen.Dagsordenen på mødet var 18 forslag, der efter et større analysearbejde er blevet udarbejdet af erhvervsforummet Axcelfuture med input fra erhvervsfolk, fagforeninger og eksterne økonomer. Forslagene er centreret omkring virksomheders finansiering, skatte-forhold og øvrige rammebetingelser som offentlige indkøb og udbud.»Vi ser lige nu en ny erkendelse på tværs af det politiske spektrum om, at der er brug for at gøre det mere attraktivt at investere i danske virksomheders produktionsapparat. Det her er et inspirationskatalog til regeringen, der som bekendt den kommende tid vil se på forslag for at forbedre rammevilkårene,« siger koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen.Han henviser til, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har bedt sine økonomiske ministre om at komme med forslag til en jobskabelsespakke målrettet private virksomheder. Ministrene har deadline på deres forslag, der bl.a. vil fokusere på en lettelse i udvalgte erhvervsskatter, 1. marts, hvorefter regeringen vil lægge sig fast på en plan.Blandt forslagene fra Axcelfuture er udarbejdelsen af en samlet erhvervsskattestrategi og lettelse af en række skatter på kapitalindkomst. Derudover indeholder forslagskataloget bl.a. en række forslag til at sikre private virksomheder bedre muligheder i forbindelse med offentlige indkøb og udbud.Både finansminister Bjarne Corydon og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager fortæller uden at love noget at de vil tage forslagene med hjem til nærmere gennemgang i ministerierne.»Mødet i dag (i går, red.) og de forskellige forslag er en væsentlig inspiration, og jeg er enig i analysen om, at dansk økonomi har en meget stor udfordring med for få investeringer i virksomhedernes produktionsapparat. Svagheden ved forslagene ligger på finansieringssiden,« siger Bjarne Corydon.Ifølge Berlingske Business’ oplysninger er der et ønske i store dele af regeringen om en mere sammenhængende erhvervsskattestrategi og et bedre samspil mellem erhvervs- og skattepolitikken.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen