Berlingske Business

Inkarneret Skagen-elsker: Byg nu det badehotel på Grenen!

dd
»Det er ærgerligt, at byens fremsynede erhvervsfolk ikke fik lov til at genopføre badehotellet på Grenen. Det ville have været et fantastisk projekt,« mener Helge Sander. Foto:

Tidligere minister og Herning-borgmester Helge Sander mener langtfra, at Skagen får udnyttet alle muligheder. Og erhvervslivet skriger på en udvidelse af vejen fra Aalbæk.

Man tugter den, man elsker. Tidligere Venstre-minister og Herning-borgmester Helge Sander er kommet i Skagen i 36 år og elsker Skagen. Alligevel mener han, det er på sin plads med en opsang til byen og Frederikshavn Kommune, som slet ikke får udnyttet alle muligheder, mener han.

»Det er ærgerligt, at byens fremsynede erhvervsfolk ikke fik lov til at genopføre badehotellet på Grenen. Det ville have været et fantastisk projekt,« mener han.

Berlingske rapporterede allerede sidste år fra Skagen om bestræbelserne på at genopføre byens gamle badehotel, som for længst er brændt ned. Før krigen valfartede Europas velhavere og adel til badehotellet, som bød på al luksus, hjertet kan finde på at begære.

13BUSdan-b.jpg

Erhvervslivet ærgrer sig

Men Frederikshavn Kommune med den socialdemokratiske borgmester Birgit S. Hansen i spidsen sagde nej af frygt for at ødelægge de naturværdier, som turisterne kommer for at nyde. Det ærgrer lokale erhvervsfolk som Bo Geisler, som retorisk spørger:

»Ødelægger Svinkløv Badehotel naturen? Nej, vel!«

Helge Sander håber, at gruppen bag projektet vil forsøge at realisere det endnu en gang, og han mener generelt, at Skagen får for lidt ud af sine herligheder.

»Skagen trænger til en kærlig hånd. Det er ærgerligt, at man ikke kan få kystsikringen på plads, når man tænker på, at havet hvert år æder af kysten, og stranden i Gl. Skagen snart er forsvundet,« siger han.

25BUSjekels-143050.jpg

Forlydender om, at Tisvilde er ved at overtage Skagens trone som dronningen af Hellerup-ugen, er ifølge Helge Sanders vurdering rigtig nok, når det gælder de unge.

»Jeg har tre børn i 20erne, de foretrækker uge 29 i Tisvilde. For nogle år siden holdt Diskotek Hyttefadet i Gl. Skagen åbent hele sommeren – nu er det jo bare et par uger. Skagen bør gøre mere for de unge – arrangere koncerter for eksempel.«

22BUSPix--sterbyvej-145308.jpg

Helge Sander har en hel stribe forslag: Fast helikopterservice fra Frederikshavn i sæsonen. Direkte bus to-tre gange dagligt til at dække samme rute. I dag skal man skifte flere gange. Og så – selvfølgelig – en udvidelse af den smalle landevej til Skagen. Den blev bygget i sin tid, da byen modtog 5.000-10.000 turister om dagen. Nu er tallet steget til 50.000 hver dag i juli.

»Det er lykkedes for Herning at få motorvejen til byen. Så må de også kunne få udvidet den landevej ti Skagen,« siger Helge Sander.

Drømmer om tresporet vej

Det er byens erhvervsfolk helt enige i. Jens Borup er bl.a. formand for bestyrelsen i fiskeoliefabrikken FF Skagen:

»Tid er penge for erhvervslivet. Hvis vi skal fortsætte med at udvide havnen og vores dynamiske virksomheder, så skal de kunne transportere varer uden at komme i karambolage med turisterne,« siger han.

»Kombinationen af en rendegraver og andre store entreprenørmaskiner og privatbilismen for slet ikke at glemme ambulancen, der skal frem, er ikke god,« siger han.

Bentley

Skagboerne drømmer ikke om nogen motorvej, blot en tresporet vej, hvor det kan lade sig gøre at overhale. Jens Borup peger på, at der hvert år flyttes 400.000 ton gods på 60.000 lastbiler.

»Vores drøm er, at en udvidet landevej kan være færdig omkring 2020, hvor den nye havneudvidelse også forventes klar,« siger Jens Borup, som vurderer, at to millioner mennesker hvert år besøger Skagen.

TV: Bag kulisserne: Derfor rapporterer Berlingske Business fra Skagen i denne uge

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen