Berlingske Business

Hjort: Vismændene er for optimistiske

claus
»Jeg ville da ønske, at Det Økonomiske Råd havde ret, for det ville da unægteligt gøre mit liv som finansminister noget nemmere, hvis der var plads til at bruge flere penge, men det er desværre ikke situationen«, siger Claus Hjort Frederiksen (v). Foto:

Finansministeren er ikke enig i alle de vurderinger, som de økonomiske vismænd præsenterer i deres nye analyse af dansk økonomi. Han mener, at de ser for lyst på økonomien.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er ikke enig i vismændene i Det Økonomiske Råds vurdering af dansk økonomi, der blev præsenteret onsdag.

Der er flere områder, hvor han påpeger, at vismændene forholder sig for positivt til den økonomiske situation i Danmark.

Det undrer blandt andet finansministeren, at det råd, der har fået til opgave at sikre, at finanspolitikken holder sig inden for ansvarlige rammer, kan tage så let på Danmarks internationale forpligtelser.

»Rådet vurderer, at det på trods af for store underskud på den faktiske saldo er »mest sandsynligt«, at Danmark ikke får en ny EU-henstilling. Den risiko vil jeg ikke løbe. Det bliver ikke med mig som finansminister, at vi planlægger en politik, som betyder, at vi vil få en ny EU-henstilling,« siger Claus Hjort Frederiksen i skriftlig kommentar og tilføjer:

»Jeg ville da ønske, at Det Økonomiske Råd havde ret, for det ville da unægteligt gøre mit liv som finansminister noget nemmere, hvis der var plads til at bruge flere penge, men det er desværre ikke situationen.«

Vismandsrapport

Derudover kommer rådet med en vurdering af den såkaldte strukturelle saldo, hvor det mener, der vil komme overskud herhjemme.

Det er en betydeligt mere positiv vurdering end finansminister Claus Hjort Frederiksen tidligere har præsenteret. Han forventer, at der kommer et strukturelt underskud på lidt over de tilladte 0,5 procent af bruttonationalproduktet (BNP) i år og kun lidt under næste år.

»Det er ikke nyt, at vi har forskellige vurderinger af den strukturelle saldo. Finansministeriet beregner saldoen på samme måde, som ministeriet også gjorde under tidligere regeringer. Udmeldingen fra Det Økonomiske Råd får da heller ikke mig til at se anderledes på finanspolitikken. Det er vores vurdering, at uden en opstramning af finanspolitikken, ville vi have overskredet budgetlovens saldogrænse,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Det Økomoniske Råd fremlagde rapport omkring Danamrks økonomi

Vismandsrapport

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen