Berlingske Business

Hækkerup: Veluddannet arbejdskraft og ro om skatterne er vejen frem

17BUSHaekkerup.jpg
Vi nærmer os historisk WTO-aftaleIndien har rykket sig en smule og det skaber optimisme, mener handels- og europaminister, Nick Hækkerup. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2013)

Handels- og europaminister Nick Hækkerup mener, at en effektiv og serviceorienteret offentlig sektor og ro på skatteområdet skal tiltrække flere udenlandske investeringer.

Vi er i Danmark blevet bedre til at tiltrække udenlandske virksomheder, men vi er langt fra gode nok. Det er meldingen fra handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), der peger på en serviceorienteret offentlig sektor som en af hovedforklaringerne på, at flere udenlandske virksomheder har valgt at slå sig ned i Danmark.

»Når det går den rigtige vej, skyldes det, at vi har de rammevilkår, som virksomhederne efterspørger. Her tænker jeg bl.a. på en offentlig sektor, der sikrer god infrastruktur, pasning af børnene og et højt uddannelsesniveau. En fleksibel og veluddannet arbejdskraft er afgørende i forhold til at tiltrække virksomheder fra udlandet,« siger Nick Hækkerup.

17BUSPeter-Nielsen.jpg

Han glæder sig over, at antallet af udenlandsk-ejede virksomheder i Danmark er steget med 22 procent siden 2004. Der er dog fortsat langt flere investeringer, som går ud af Danmark end omvendt, og Nick Hækkerup erkender, at for mange udenlandske virksomheder ser bort fra Danmark.

»Man kan aldrig være helt tilfreds, og vi kan altid gøre mere. Men selv i en periode med en meget stor krise er det lykkedes at få flere virksomheder til at slå sig ned i Danmark. Det bekræfter resultatet fra en undersøgelse fra Verdensbanken, der viser, at Danmark er Europas mest attraktive land at starte ny virksomhed i,« siger han.Vi har fortsat et problem med at tiltrække udenlandske investeringer. Hvordan skal vi rette op på investeringsunderskuddet i forhold til udlandet?

»Vi skal hele tiden blive bedre til at lytte til erhvervslivet. Vi skal høre på virksomhedernes ideer og arbejde med dem. Det har vi gjort rigtig meget i denne regering.«Men erhvervslivet peger jo i høj grad på lavere skatter som vejen til flere investeringer. Bør I ikke sænke skatterne yderligere, hvis I lytter så meget til erhvervslivet?

nyhavn

»Denne regering har jo også været med til at lette beskatningen på mange områder. Skatter har betydning, men det er én blandt mange faktorer. Der er samtidig forskel på, hvad virksomhederne lægger mest vægt på.«Men mange virksomheder efterlyser endnu en vækstplan med skatte- og afgiftssænkninger i 2014. Er det realistisk?»Det er ikke det, der står lige for. Og erhvervslivet ønsker i høj grad stabilitet og tilbageholdenhed med nye skatter, så de ved, hvad de har at rette sig efter. Vi vil gerne sikre stabilitet på skatteområdet.«Men vil du afvise, at der kommer en ny vækstplan med skatte- og afgiftssænkninger i 2014?

»Det vil jeg hverken af- eller bekræfte.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen