Berlingske Business

God stemning giver gode lærlinge

Jimmi Christensen er Danmarks dygtigste unge bager.

Men selvom han kan smykke sig med en række diplomer og medaljer er han ikke bleg for at indrømme, at han også kan føle sig fristet til at tage en pjækkedag. Hvis stemningen på arbejdspladsen er dårlig, og man som lærling ikke får lov at udvikle sig, kan det være uhyggeligt svært modstå fristelsen blive til at spille Playstation i stedet for at stå tidligt op.

- De første to år af min læretid var et helvede. Jeg stod tidligt op og lavede det samme hver evig eneste dag. Der gik ikke en dag, hvor jeg ikke overvejede at hoppe fra. Jeg valgte kun at blive på min læreplads, fordi jeg havde mulighed for at lave nogle spændende ting, når jeg var på skolen, siger Jimmi Christensen.

Men selvom lærepladsen mildt sagt ikke levede op til Jimmi Christensens ønsker, har han alligevel lært nok til at vinde titlen som Årets Unge Bager i 2004. Han er 21 år gammel og kan samtidig smykke sig med en guldmedalje for i år at have bagt Danmarks bedste rugbrød og en sølvmedalje i konkurrencen om årets bedste tørkage. I skrivende stund er han netop hjemvendt fra EM i Frankrig, hvor han dog ''kun'' kom på en fjerdeplads.

- Jeg er nok lidt af en brokkerøv. Men når jeg bliver bedt om at gå på kompromis med kvaliteten, så har jeg temperament nok til at brokke mig, siger han.

Men hvis ikke han brokkede sig, ville han blive sat til at lave rutinearbejde med dårlige råvarer.

- Det lærer jeg ikke noget af, og det giver mig ikke noget at være stolt af, siger Jimmi Christensen.

Alligevel er den barske virkelighed i bagervirksomhederne, at lærlinge bliver brugt til at gøre rent og udføre rutineopgaver. Derfor kan Jimmi Christensen sagtens forstå de unge, der tager sig en pjækkedag i ny og næ. Hvis mesteren og kollegerne er ligeglade med, om en lærling lærer noget og har det godt, så er det ikke så mærkeligt, at mange pjækker, mener han.

- Men mange bagervirksomheder er så små, at kollegerne i stedet skal løbe dobbelt så hurtigt. Det er ikke i orden, men hvis vilkårene er dårlige, så kan mester jo rette op på dem.

Dovne og krævende

- Hvis man vil, kan man godt få lov til at bruge hovedet, selvom man ''kun'' er lærling.

Men det kræver igen, at man brokker sig, for rigtig mange steder er de kun interesseret i at bruge lærlingene som billig arbejdskraft. Det siger Jimmi Jørgensen, der godt kan forstå, at unge mange steder bliver opfattet som dovne.

- Der er utrolig mange dovne unge, f.eks. på skolen. Mange tror, at hvis de bare er i lære i fire år, så lærer de det, de skal. Men sådan er det jo ikke, siger Jimmi Christensen.

Mange unge beskyldes for at være nogle zappere, der hopper fra arbejdsplads til arbejdsplads. Det er Jimmi Christensen også, for selvom en arbejdsplads er nok så tilfredsstillende, så kan han ikke forestille sig at være det samme sted i 10 eller 15 år i træk.

- Det ville være for kedeligt. Der skal ske noget nyt en gang imellem. Der skal nye udfordringer til, siger han.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen