Berlingske Business

God selskabsledelse skal til eftersyn

De danske anbefalinger for god selskabsledelse skal til eftersyn. Udkast til reviderede retningslinjer sendes i høring til december.

Ifølge Komitéen for god selskabsledelse skal retningslinerne for god selskabsledelse revideres. Baggrunden er først og fremmest, at Danmark har fået en ny selskabslov, som har afsmittende virkning på anbefalingerne. Desuden har EU-Kommissionen udstedt nye henstillinger om ledelsesaflønning.

Dertil kommer, at oprettelse af bestyrelsesudvalg bliver stadig mere aktuelt - delvis som følge af krav i revisorloven om revisionsudvalg.

- De gældende anbefalinger for god selskabsledelse bør hele tiden afspejle god praksis, som ændrer sig over tid. Behovet for en opdatering af anbefalingerne for god selskabsledelse understreges af, at vi i Danmark har fået en ny selskabslov, som snart træder i kraft. Endvidere er der kommet andre regelændringer, som der skal tages højde for. Endelig er der et fortsat behov for, at virksomhederne arbejder med god selskabsledelse, idet dansk praksis ikke på alle områder er på linje med de lande, vi ønsker at sammenligne os med, siger komitéens formand, Novo Nordisks bestyrelsesformand Sten Scheibye, i en kommentar.

Komitéen, der også er kendt som Nørby-udvalget efter sin tidligere formand, arbejder videre på de anbefalinger, som allerede foreligger, og som i sin grundform stammer fra 2001. Høringsfristen bliver frem til februar 2010. Herefter venter komitéen at kunne præsentere de endelige anbefalinger i marts/april 2010.


Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen