Berlingske Business

Forskere og skolefolk er udpeget til lærerkommission

olui
Forhandlinger i Forligsinstitutionen fredag den 27. april 2018. Foto:

Lærer, skolechef, højesteretsdommer, forskningschef og professor skal se på lærernes arbejdstid i kommission.

Fem medlemmer er nu udpeget til en kommission, der skal se på lærernes arbejdstid frem mod næste gang overenskomstforhandlinger.

Kommissionen, der indleder sit arbejde 15. august, består af en lærer, en skolechef, en højesteretsdommer, en forskningschef og en professor. Det oplyser Danmarks Lærerforening.

Kommissionens medlemmer er altså nøje sammensat af både praktikere og videnspersoner.

Medlemmerne er lærer Gitte Grabov, Bagsværd skole, højesteretsdommer Lars Hjortnæs, skolechef Ulla Riisbjerg Thomsen fra Vejle, professor Lotte Bøgh Andersen fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet samt forskningschef Andreas Rasch-Christensen fra VIA University College.

Kommissionen blev sat i verden i forbindelse med forårets overenskomstforhandlinger. Kommunernes Landsforening og lærernes organisation blev enige om at udpege Per B. Christensen som formand.

Han har nu sat kommissionen sammen, efter arbejdsgivere og lønmodtagere har indstillet deres kandidater.

»Medlemmerne er hver især udpeget for deres personlige kompetencer og viden om skolen som lærere, ledere og forskere eller om arbejdsmarkedsforhold. De er hver især en stærk profil, men er samlet også et godt team,« siger han.

Formanden, 61-årige Per B. Christensen, har blandt andet været direktør i Børne- og Kulturforvaltningen i Næstved Kommune gennem 20 år, men er oprindeligt uddannet lærer.

I dag reguleres lærernes arbejdstid af en lov, der blev vedtaget efter en 25 dage lockout af lærerne i 2013.

Lærerne havde en ny arbejdstidsaftale som hovedkrav med til forhandlingerne med arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening. Men parterne kunne ikke blive enige.

Kommissionens arbejde skal udgøre grundlaget for de kommende overenskomstforhandlinger i 2021. Det skal være afsluttet inden udgangen af 2019.

Undervejs vil kommissionen også gøre brug af eksterne kompetencer, som har særlig viden om eksempelvis økonomi, lyder det.

Kommissionens fem medlemmer og formanden skal passe andre opgaver ved siden af. Derudover består kommissionen af et sekretariat med tre fuldtidsansatte, hvoraf de to er udlånt af henholdsvis Danmarks Lærerforening og KL.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen