Berlingske Business

Flere hænder arbejdede færre timer i sensommeren

Håndværkerfradraget virker: Mindre sort arbejde
Inden for byggebranchen faldt antallet af arbejdstimer med 1,3 procent i månederne juli, august og september, mens antallet af beskæftigede steg 0,2 procent. Foto:

Især inden for byggebranchen blev der arbejdet færre timer, men alligevel ansat flere folk i tredje kvartal.

Den danske beskæftigelse steg med 0,2 procent tredje kvartal, hvilket svarer til 5800 flere personer i arbejde, oplyser Danmarks Statistik. Samtidig viser arbejdstidsregnskabet, at antallet af arbejdstimer faldt med 0,1 procent.

Banearbejde

Det er især inden for byggebranchen, at der blev arbejdet færre timer, men alligevel ansat flere medarbejdere, viser tallene. Det overrasker ikke Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

- Når den private sektor bliver ved at skabe job, skyldes det for det første, at der er tale om en reel og bredt funderet fremgang, som også går igen i andre statistikker. Der er fremgang i industri, byggeri, handel og service, skriver Bo Sandberg i en kommentar.

- For det andet, er der en tendens til, at virksomhederne i øjeblikket holder på arbejdskraften selv i de perioder, hvor der er mindre travlt, for at undgå besvær og transaktionsomkostninger ved jobskift, lyder det.

Jobcenterserie

Inden for byggebranchen faldt antallet af arbejdstimer med 1,3 procent i månederne juli, august og september, mens antallet af beskæftigede steg 0,2 procent.

Arbejdstidsregnskabet viser, at beskæftigelsen steg i de private virksomheder i tredje kvartal, mens beskæftigelsen inden for det offentlige faldt en smule.

I sektorgruppen virksomheder og organisationer steg beskæftigelsen således med 0,4 procent, hvilket svarer til 6800 personer.

Finansminister: lang vej før finanslovsaftale er i hus

Inden for offentlig forvaltning og service faldt beskæftigelsen derimod med 1000 personer, svarende til et fald på 0,1 procent.

- Med færre præsterede arbejdstimer, bekræfter dagens tal, at der var en vis opbremsning i dansk økonomi i 3. kvartal, siger Bo Sandberg.

- Til gengæld bliver antal beskæftigede ved at stige, og den overordnede tendens på arbejdsmarkedet peger fortsat svagt opad. Det er dog kun i den private sektor, der i øjeblikket skabes job, siger cheføkonomen.

Thorning: Regeringen vil uddanne de ledige og ufaglærte

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen