Berlingske Business

Færch-enke idømt dagbøder eller fængsel

Tineke Færch
Tineke Færch Foto:

Tobaksenken Tineke Færch er ved retten i Lyngby idømt ti dagbøder af 1.000 kr. for at have talt nedsættende om sin tidligere direktør Michael Teschl, efter at han vandt en sag mod hende i landsretten

»Forbløffende. Nu om stunder kan svindlere gøre, hvad de vil i dette land. Det er trist. Det er beklageligt ...«

Sådan sagde tobaksenken Tineke Færch til Ekstra-Bladet i april sidste år, efter at hendes tidlgiere direktør Michael Teschl var blevet frikendt i landsretten for hendes beskyldninger om, at han uretmæssigt havde handlet for Tineke Færchs selskab.

Det ville Michael Teschl ikke finde sig i, at han anlagde efterfølgende sag mod Tineke Færch med krav om, at hun skulle anerkende, at udtalelsen var uberettiget og derfor betale Teschl en godtgørelse på 100.000 kr.

15BUSPix2-Tineke-og-Erik-12.jpg

De 100.000 kr. fik Michael Teschl ikke, fordi udtalelsen blev bragt i en avisartikel,hvoraf det fremgik, at Michael Teschl havde vundet sagen, og derfor var krænkelsenifølge landsretten  begrænset. Men retten gav ham ret i, at Tineke Færchs udsagn er udtryk for en ærekrænkende sigtelse mod ham, som der ikke var belæg for. Tineke Færch gar derfor pådraget sig et strafansvar efter straffeloven, og landsretten idømte hende ti dagbøder af 1.000 kr. eller ti dages fængsel.

Tineke Færch skal yderligere betale Teschl sagsomkostninger på 15.000 kr. inden 14 dage fremgår det af domsudskriften.

»Michael Teschl stævnede med krav om kr. 100.000 i tortgodtgørelse og Tineke Færch blev frifundet for dette krav. Teschl nægtede pure at udtale sig i byretten som sagsøger, og svarede således ikke på en række spørgsmål om han havde ageret illoyalt og med skadeshensigt i forhold til den tidligere arbejdsgiver, herunder om han havde lækket internt materiale til flere journalister. Lydoptagelsen fra Ekstra Bladet blev på trods af Tineke Færchs begæringer ikke afspillet i retten. Byretten dømte Tineke Færch til at betale 10 dagbøder, hvilket hun og jeg finder er et forkert resultat og i modstrid med gældende ret bl.a. fordi udsagnet, som retten henførte til min klient, var en personlig vurdering (”value judgment”) indenfor ytringsfrihedens grænser. Dagbodselementet af dommen vil blive anket til Østre Landsret,« skriver Tineke Færchs advokat, Tyge Trier, i en kommentar til dommen.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen