Berlingske Business

Få virksomheder kontaktet om job til flygtninge

Flygtningepraktik
JP Bageren i Randers har flygtninge ansat i praktik og nogle af er ansat i voksenlære. Her er det syriske Belal, Mark Præst, Dieudonne Murhula Byenda, der er flygtning fra Congo, og Maibritt Præst. Foto:

Undersøgelse viser, at jobcentre halter bagefter med at kontakte virksomheder for at få flygtninge i praktik.

Jobcentrene er udset til at være en af de væsentligste aktører i arbejdet med at sluse mange af de nytilkomne flygtninge ind på arbejdsmarkedet, men det kniber med at række ud til arbejdsgiverne, skriver Berlingske fredag.

Blot hver femte adspurgte virksomhed i en ny undersøgelse er inden for det seneste år blevet kontaktet af det lokale jobcenter med henblik på at tage en flygtning i virksomhedspraktik eller anden ansættelse.

Billede

Det viser en granskning af samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre foretaget af Dansk Erhverv i samarbejde med virksomhedsnetværket Cabi.

464 virksomheder har aktivt deltaget i undersøgelsen.

3F

»Syv ud af ti virksomheder er i udgangspunktet positivt indstillede over for at tage en flygtning indenfor. Der eksisterer altså et stort uudnyttet potentiale, men det kræver, at jobcentrene i højere grad tager kontakt til virksomhederne.«

»Jobcentrene er en krumtap, når det gælder om at nå målsætningen i trepartsaftalen om, at halvdelen af alle flygtninge skal være i gang på arbejdsmarkedet inden for tre år,« siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Berlingske.

flygtninge

Godt 21.000 personer søgte sidste år asyl i Danmark. Regeringen forventer 25.000 asylansøgere i år og 15.000 de følgende år.

Øverste politiske ansvarlige for området, beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), erkender, at der er "et stort uudnyttet potentiale" i jobcentrenes kontakt med virksomhederne.

11BUSPix-Integrafion-155121.jpg

Han peger dog samtidig på, at refusionsreformen først er begyndt at få effekt fra årsskiftet.

Reformen betyder kort fortalt, at kommunerne selv skal betale en stor del af udgiften til flygtninge, hvis ikke flygtningen er kommet i arbejde inden for et år.

Forsker: Opsving kan skaffe job til flygtninge

»Derfor forskrækker tallene fra undersøgelsen mig ikke. Jeg ser et stort potentiale, og dér, hvor jobcentrene er kommet godt i gang med at få skabt en god virksomhedskontakt, er både jobcenter og virksomheder stærkt begejstrede.«

NCC

»Det understøttes så nu økonomisk for kommunerne af refusionsreformen, så de dygtige kommuner i den grad bliver præmieret,« siger ministeren til Berlingske.

23BUSFlygtningelejr-Asger-N.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen