Berlingske Business

Erhvervsorganisationer roser nyt regeringsgrundlag

Karsten Dybvad, direktør for Dansk Industri (DI).
Karsten Dybvad, direktør for Dansk Industri (DI). Foto:

Dansk erhvervsliv bliver tilgodeset med flere nye tiltag, som erhvervsorganisationerne DI og Dansk Erhverv er tilfredse med.

Både DI og Dansk Erhverv glæder sig over det nye regeringsgrundlag, som Venstre, Konservative og Liberal Alliance. De er især tilfredse med, at flere nye initiativer, som er møntet på danske virksomheder.

»Det er et stærkt og gennemarbejdet regeringsgrundlag, som lægger op til at styrke virksomhederne og deres medarbejderes muligheder for at skabe vækst og job i Danmark,« siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

Overordnet er de vigtigste punkter, at grundskylden skal fastfryses, at færre skal betale topskat, at der kommer flere penge til forsvaret og at flere statslige arbejdspladser skal flyttes ud.

Topskat

Specifik for Dansk erhvervsliv vil den nye regering blandt andet nedsætter et nyt råd, som løbende skal følge danske virksomheders erhvervsvilkår. De kan samtidig se frem til, at der bliver indført et såkaldt byrdestop, som skal forhindre, at virksomhederne blive pålagt nye love, som hæmmer deres konkurrencekraft. Regeringen vil samtidig have undersøgt om der er finansiel regulering, der ikke skaber den rette balance mellem virksomhedernes administrative byrder og de samfundsøkonomiske gevinster.

Samtidig vil regeringen arbejde på, at virksomheden ikke mangler kvalificeret arbejdskraft. Og Karsten Dybvad understreger, at det er en central udfordring.

xjofo Nyt regeringsgrundlag præsenteres på Marienborg

”Uden dygtige medarbejdere, ingen vækst. Derfor er det godt for Danmark, at regeringen lægger op til at tage hånd om manglen på medarbejdere – både ved at hjælpe flere danskere fra offentlig forsørgelse ud i et job og ved at sænke skatten på arbejde,” siger DI’s adm. direktør.

Han opfordrer regeringen til at arbejde at løfte investeringerne i forskning og uddannelse.

»En af Danmarks største styrker er, at vi har dygtige og veluddannede medarbejdere på alle niveauer. Det er vigtigt, at den ny regering værner om den styrkeposition og sørger for at finde pengene til at investere i forskning og uddannelse. I den sammenhæng er det helt naturligt også at se på en omlægning af SU’en,« siger Karsten Dybvad.

Den anden store erhvervsorganisation Dansk Erhverv mener også, at der er flere ting at glæde sig over i det nye regeringsgrundlag.

»Gennemføres regeringsgrundlaget vil det betyde klart bedre forhold for dansk erhvervsliv. Det vil skabe flere arbejdspladser og øge væksten, hvilket der er behov for. Særligt glædeligt er regeringens ambition om at sænke de massive byrder, som tynger danske virksomheder,« siger Jens Klarskov, adm direktør i Dansk Erhverv.

Et andet punkt i regeringsgrundlagt er, at skabe mere konkurrence om løsningen af nogle offentlige opgaver.

»Jeg tror, at danskerne er klar til at få mere at vælge imellem. For danskerne har ikke et religiøst forhold til, om offentlig service skal leveres af kommunen eller en privat leverandør. Det er sund fornuft og rummer muligheden for at modernisere og udvikle løsningen af de offentlige opgaver,« siger Jens Klarskov.

Regeringsgrundlaget, der skal agere politisk rettesnor for Danmarks nye trekløverregering, har fået navnet »For et friere, rigere og mere trygt Danmark« og blev præsenteret søndag kl. 15.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen