Berlingske Business

Erhvervslivet sår tvivl om EU's selvros

Erhvervslivet sår tvivl om EU's selvros - 1
Kommissionens beregninger viser, at virksomhederne vil spare et samlet beløb på godt 17 milliarder kroner på grund af, at EU er blevet mindre bureaukratisk. Foto:

EU-Kommissionen uddeler et godt gammeldags skulderklap til sig selv i en gennemgang af EU's indsats for at skære ned på papirarbejdet for de europæiske virksomheder.

Ifølge EU's industrikommissær, Günter Verheugen, har EU gennem de sidste fire år skabt "imponerende resultater", som giver sig udtryk i "bedre lovgivning med et minimum af byrder for virksomheder og borgerne".

"Supertankeren har skiftet kurs," fastslår Verheugen.

Hos Dansk Erhverv holder man derimod igen med skåltalerne og peger på, at der er tale om alt for små kursændringer, hvis EU's ambition om at barbere en fjerdedel af de administrative byrder væk inden 2012 skal opnås.

"Efterhånden som årene går, så nærmer vi os jo 2012, og der er lang vej igen. Byrdereduktioner bør stå forrest i en situation med kreditklemme, finansiel krise og recession på europæisk plan, og der skal derfor kul på indsatsen i hele EU," siger chefkonsulent Jonas Wilstrup, Dansk Erhverv.

Hvor lang vej, der egentlig er igen, er derimod et godt spørgsmål. Kommissionen fortæller nemlig ikke, hvor tæt man er på at nå målet om at reducere virksomhedernes papirarbejde med 25 procent. Dansk Erhverv efterspørger derfor også en mere systematisk tilgang til at måle EU's indsats på området.

Forenklet EU-lovgivning
EU-Kommissionen fremhæver derimod, at man har forenklet EU-lovgivningen ved at skrotte 7800 sider lovtekst, hvilket svarer til 10 procent af den samlede EU-lovgivning.

Samtidig viser kommissionens beregninger, at de tiltag, man har fremlagt i 2007 og 2008, vil spare de europæiske virksomheder for et samlet beløb på godt 17 milliarder kroner.

En revision af EU's momsdirektiv, som blev præsenteret onsdag, ventes at kunne spare virksomhederne for yderligere op mod 134 milliarder kroner årligt på mellemlang sigt, vurderer kommissionen.

Det nye momsdirektiv skal efter planen fjerne hindringer for elektroniske faktureringer på tværs af EU's landegrænser.

Ritzau

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen