Berlingske Business

Erhvervslivet roser regeringens vækstfokus

Nyt regeringsgrundlag præsenteres på Marienborg
Nyt regeringsgrundlag præsenteres på Marienborg .Anders Samuelsen. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016) Foto:

48 gange i det 88 siders store regeringsgrundlag nævner den nye VLAK-regering ordet vækst, der står som det forkromede mål for flere af regeringsgrudlagets initiativer: En forbedret infrastruktur skal skabe vækst, en modernisering af planloven skal give mere vækst, og så skal innovationskraften i Danmark have et løft, så der kan skabes – ja – vækst. Spørger man i dansk erhvervsliv, er regeringens fokus på den økonomiske fremgang det helt rigtige sted at sætte ind.

»Vi er i en situation, hvor Danmark sakker bagud i forhold til at have vækst overhovedet. Analysen er vel rigtigt i det, er at vi har en udfordring på vækstsiden. Det er det private erhvervsliv, der skal sikre den vækst, det kan ikke være anderledes. Det er analysen, som jeg er enig med den nye regering i,« siger Lars Marcher, der eradm. direktør i medicovirksomheden Ambu.

RB PLUS Bred aftale afskaffer omstridt PSO-afgift

Bedre vilkår

Et hurtigt blik i OECDs statistikdatabase afslører, at der er noget at komme efter på vækstfronten. Danmarks økonomi er ikke vokset med mere end to procent om året i ti år og vil formentlig ikke gøre det de næste to år heller, hvilket står i kontrast til vækstraterne i Sverige, der har været og vil være over to procent mellem 2010-2018.

Lars Rasmussen, der er adm. direktør i Coloplast, har også rosende ord til regeringsgrundlaget, og han håber, at forskning vil få en central plads i de egentlige lovprogrammer, når regeringsgrundlaget skal gøres til virkelighed.

»Vi arbejder hver dag på at skabe de bedste og mest innovative produkter til vores brugere. Det kan vi kun i life science-branchen, hvis vi har de rette vilkår for at forske og udvikle, og derfor er det mit håb, at regeringen vil sætte særligt ind her. I sidste ende er det udvikling og nytænkning, som både Coloplast og Danmark skal leve af i fremtiden,« siger Lars Rasmussen.

28BUSSIGNE-ROED-FREDERIKSEN.jpg

Forskning og udvikling har også hovedprioritet hos Ambu, og her er Lars Marcher klar med et forslag til, hvad der skal gøres.

»Vi bør lette skatten for alle. Det danske skattetryk er for højt både for høj og lav. Verden er helt transparent på det punkt, og hvis skatten er lavere i Tjekkiet eksempelvis, vil eksperterne søge dertil, hvis de kan. Uanset om det er virksomheds- eller personskat, så skal skatten have et juleeftersyn af den nye regering, det er klart min forventning, fordi det handler om at give Danmark mere konkurrencekraft set fra virksomhedernes side.«

BM

En potentiel væksthæmmer er udsigten til briternes udtræden af EU – det såkaldte Brexit. Mejerigiganten Arla appellerer til Lars Løkkes nye regering, at der kommer fokus på den situation.

»Danmark er en lille og åben økonomi, hvis vækst og velfærd er tæt forbundet med muligheden for at eksportere vores varer, services og tjenesteydelser. Et stærkt og velfungerende indre marked er derfor helt afgørende for vores vækst og vores velfærd. Jeg håber, at den nye regering vil fokusere på, hvordan vi sikrer den tættest mulige relation mellem EU og Storbritannien efter Brexit, ligesom forholdet til Danmarks globale vækstmarkeder skal prioriteres,« siger adm. direktør Peder Tuborgh.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen