Berlingske Business

Don Ø og Glistrup skal i fængsel

Sag om kursmanipulation mod Don Ø afgøres
Tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup fra Parken Sport og Entertainment blev torsdag 23. marts idømt fængselsstraf for kursmanipulation. Foto:

Østre Landsret har netop afgjort, at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup skal i fængsel for kursmanipulation med Parken-aktien. Parken bliver idømt bøde på 13 millioner kroner.

Torsdag kl. 8.45 faldt der dom i den langstrakte sag om kursmanipulation med Parken-aktien. Østre Landsret afgjorde, at daværende bestyrelsesformand for Parken, Flemming Østergaard og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup bliver dømt ubetinget fængsel på et år og seks måneder.

Derudover vil der blive konfiskeret ni millioner kroner fra Flemming Østergaard, mens Jørgen Glistrup vil få konfiskeret 800.000 kroner, mens Parken får en bøde på 13 millioner kroner.

Det er en voldsom skærpelse af den dom, byretten tidligere har afsagt.

Don Ø får sin dom i landsretten om seks uger

Både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard gik efter frifindelse i landsretten, mens senioranklager Jan Henrik Hansen fra anklagemyndigheden gik efter at få de to idømt en straf på to års ubetinget fængsel. Anklageren har gennem hele sagen påstået, at Parken og dens ledelse købte Parken-aktier for at holde kursen kunstigt oppe. En del af bevisførelsen har været interne Parken-mails om specifikke kursniveauer for aktien.

De tiltalte har derimod gjort gældende, at købet af Parken-aktier ikke har noget med kursmanipulation at gøre, men at Parken alene købte aktierne for at have aktier nok til sit optionsprogram og som betaling for købet af Lalandia, og at det skete som følge af en generalforsamlingsbeslutning.

I Københavns Byret blev Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i september 2015 begge idømt ubetingede fængelsstraffe for kursmanipulation med Parken-aktien.
Flemming Østergaard, der var bestyrelsesformand for Parken, da kursmanipulationen fandt sted i 2007 og 2008, fik en dom på fire måneders ubetinget fængsel, mens Jørgen Glistrup, der var adm. direktør for Parken, fik en dom på seks måneders ubetinget fængsel.

Også selskabet Parken blev i byretten dømt for kursmanipulation og dømt til at betale en bøde på én million kr.

Byrettens dom var kun en delvis sejr for Bagmandspolitiet, som gik efter længere fængselsdomme på to år til de to topfolk samt konfiskation af begges fortjeneste. Bagmandspolitiet mente, at der var cirka 15 mio. kroner at hente hos Flemming Østergaard og cirka to mio. kroner hos Jørgen Glistrup. Dommeren mente imidlertid ikke, at Flemming Østergaard havde haft nogen fortjeneste. Jørgen Glistrups fortjeneste anslog dommeren til 20.000 kroner, som skulle konfiskeres.

 

Flemming østergaard

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen