Berlingske Business

Døgnboks-lukninger generer erhvervsdrivende

Døgnboks-lukninger generer erhvervsdrivende - 1
Frisør Hanne Bresemann havde indtil i onsdags kun 25 meter til sin døgnboks. I dag har hun 7,5 kilometer. Foto:

Danske Bank har lukket otte døgnbokse, og det et problem for flere mindre butikker, som får sværere ved at aflevere dagens indkomst. Frisør Hanne Bresemann har i dag fået 7,5 kilometer til den nærmeste døgnboks.

Danske Bank har i denne uge lukket otte døgnbokse, hvilket betyder, at flere erhvervsdrivende får svært ved at aflevere dagens omsætning. Det gælder blandt andre Hanne Bresemann, som driver en frisørsalon i Dragør og i dag har 7,5 kilometer til den nærmeste Danske Bank-døgnboks. Tidligere kunne hun aflevere sine penge 25 meter fra salonen.

Hanne Bresemann kan sagtens køre de 7,5 kilometer til Danske Bank på Amager Landevej i Kastrup efter arbejde, men problemet opstår ifølge hende selv, når hun holder ferie og overlader salonen til de ansatte.

»Jeg kan ikke bede min frisørelev, der bor i Køge, om at tage til Kastrup efter arbejde for at aflevere dagens omsætning i en døgnboks,« siger hun.

Ifølge Hanne Bresemann er det i sidste ende de ansatte, der bliver ramt af, at Danske Bank har lukket den nærmeste døgnboks.

»Jeg får svært ved at udbetale løn og betale andre omkostninger, fordi pengene først bliver leveret i banken, når jeg er tilbage på job,« siger Hanne Bresemann der modtager cirka halvdelen af sin omsætning i kontanter.

Pengeløse butikker

Dansk Erhverv mener ikke, at det generelt er et problem for de erhvervsdrivende, at Danske Bank har lukket otte døgnbokse.

»Vi ser lukningerne som en generel samfundsudvikling med færre døgnbokse og bankfilialer, og vi håber, at lovgivningen vil følge med ved at give de erhvervsdrivende lov til at sige nej tak til at modtage kontanter,« siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Brancheforeningen De Samvirkende Købmænd mener heller ikke, at døgnboks-lukningerne er et stort problem for deres medlemmer på nuværende tidspunkt.

»Men jeg vil ikke afvise, at der kan være mindre købmænd, der har et problem med det,« siger adm. direktør John Wagner, som gør opmærksom på, at de større butikker får afhentet deres kontanter og derfor ikke har behov for en døgnboks.

Hos Danske Bank siger Henrik Sønder­gaard Frederiksen, underdirektør med ansvar for erhvervskunder, at de otte lukninger ikke burde genere de erhvervsdrivende:

»Vi har stadig 192 døgnbokse i hele landet, og de otte bokse, som vi lukkede i onsdags, blev ikke brugt særlig meget. Døgnboksen i Dragør blev eksempelvis kun brugt cirka 19 gange om dagen.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen