Berlingske Business

Der bliver stadig flere lønmodtagere i Danmark

161758760.jpg
Modelfoto. Foto:

Niveauet fra før krisen er stadig ikke nået, men antallet af lønmodtagere går fortsat frem, viser nye tal.

Antallet af lønmodtagere steg med 2400 i marts i forhold til februar. Dermed havde 2,7 millioner et lønmodtagerjob i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af lønmodtagere dermed steget med 141.500, siden bunden blev nået i foråret 2013.

»Dog er der 39.600 færre, end da lønmodtagerbeskæftigelsen toppede i marts 2008,« skriver Danmarks Statistik.

Dong

Bag udviklingen i marts ligger, at det private erhvervsliv hyrede 2800 nye lønmodtagere, mens 300 forsvandt fra det offentlige.

»Det er positivt, at jobfremgangen i marts er så tydelig,« skriver cheføkonom hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Erik Bjørsted.

»Med gode jobtal i baghånden er forbrugerne mere tilbøjelige til at løsne livremmen og øge deres forbrug, og det er der brug for.«

»Den største trussel mod opsvinget er ikke mangel på arbejdskraft, men derimod hvis efterspørgslen fra forbrugerne eller udlandet svigter,« siger han.

Postkasse - 20170224071801463_

En stribe andre økonomer, deriblandt fra Nykredit, Dansk Industri og Dansk Erhverv, ser dog anderledes på det og løfter advarende fingre om flaskehalse og mangel på arbejdskraft i forbindelse med tallene.

»Vi kan dog ikke benægte, at udviklingen i første kvartal ligeledes bør ses som en påmindelse om, at der er en risiko for mere udbredte flaskehals- og mismatchproblemer på arbejdsmarkedet.«

»Det er en risiko, der skal tages alvorligt, da en overophedning af arbejdsmarkedet kan betyde en brat ende på opsvinget,« skriver Nykredits seniorøkonom, Jacob Isaksen.

1

Samme frygt deler cheføkonom hos Dansk Erhverv Steen Bocian, der begræder, at pensionsalderen alligevel ikke bliver hævet.

»Det bliver gradvist vanskeligere for virksomhederne at skaffe den arbejdskraft, de har behov for. Det er i det lys ærgerligt, at regeringen i går måtte skrinlægge planerne om at hæve pensionsalderen lidt tidligere end, hvad der ellers lå i kortene.«

»Erfaringerne med at hæve tilbagetrækningsalderen har ellers over de seneste år været gunstige. Erhvervsdeltagelsen blandt ældre er steget kraftigt som følge af de allerede gennemførte reformer,« skriver han.

Tina christensen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen