Berlingske Business

Der bliver færre offentligt forsørgede i Danmark

Billede
Antallet af offentligt forsørgede falder fortsat. Foto:

Antallet af offentligt forsørgede falder fortsat og skrumpede ind med 12.500 personer i første kvartal.

Den danske stat fik færre at forsørge i første kvartal 2016. Fra fjerde kvartal 2015 til første kvartal i år faldt antallet af offentligt forsørgede med 12.500 personer til i alt 747.800, når man ikke tæller SU-modtagere med. Det oplyser Danmarks Statistik.

Det er en god nyhed, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

»Antallet af overførselsmodtagere er dermed nu lavere, end det var, før krisen satte ind,« siger cheføkonom Erik Bjørsted i en skriftlig kommentar.

Flygtninge i job RB PLUS De fleste flygtninge er klar til job

»De færre overførselsmodtagere er en god nyhed og afspejler blandt andet de bedre jobmuligheder, der er opstået på det danske arbejdsmarked igennem de sidste tre år,« siger han.

I den liberale tænketank Cepos glæder cheføkonom Mads Lundby Hansen sig over, at der bliver færre offentligt forsørgede.

»Det passer overens med, at beskæftigelsen er vokset i første kvartal. Der er dog fortsat knap 748.000 på overførselsindkomst.«

Til BM Business

»I denne gruppe ligger der et betydeligt arbejdskraftpotentiale, som kan udløses, hvis der gennemføres flere reformer,« siger han i en skriftlig kommentar.

Ifølge Cepos bør tilgangen til efterløn standses, ligesom der bør skaffes flere hænder til arbejdsmarkedet ved yderligere reformer af dagpenge og kontanthjælp.

Antallet af offentligt forsørgede har været støt faldende siden første kvartal 2010.

Billede

Ifølge Danmarks Statistik har antallet af SU-modtagere dog samtidig været kraftigt stigende.

»En del af forklaringen er dog også, at mange unge i løbet af krisen har vendt blikket mod skolebænken frem for mod arbejdsmarkedet, hvilket har medvirket til, at de ældre bedre kunne forblive på arbejdsmarkedet her under krisen,« siger Erik Bjørsted.

Det seneste kvartal er antallet af SU-modtagere dog faldet med 1100 personer, så der i første kvartal er 324.400 modtagere.

Statistikken tæller 16-64-årige. Alle opgørelser af personer er omregnet til fuldtidsmodtagere og korrigeret for normale sæsonudsving.

ufaglært

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen