Berlingske Business

Danske Bank: Ny dansk rentesænkning på vej

Danske Bank: Ny dansk rentesænkning på vej - 1
Foto:

Danske Banks analytikere, der fuldstændigt korrekt forudsagde Nationalbankens seneste rentesænkning, vurderer nu, at Nationalbanken igen vil sænke de officielle danske renter, måske allerede på torsdag.

På torsdag, eller en af de nærmeste torsdage, vil Nationalbanken igen sænke de officielle danske rentesatser med 0,1 procentpoint.

Det vurderer Danske Bank, der fuldstændigt præcist forudsagde, at Nationalbanken ville sænke renterne med 0,1 procentpoint den 13. august.

Forklaringen er den samme som sidst: Kronen er bomstærk, og Nationalbankens valutareserve fortsætter bare med at vokse og vokse, fordi den danske centralbank er nødt til at sælge kroner for euro, for at holde fastkursen over for den fælleseuropæiske valuta.

Attraktive danske renter
Lidt forvirrende opererer Nationalbanken nu med tre forskellige rentesatser. Den vigtigste er udlånsrenten, der er den rente som danske banker kan låne til, mod fuld sikkerhed.

Den er i øjeblikket 1,45 pct. Så er der diskontoen, eller indlånsrenten, der er på1,10 pct., og endelig er der en ny rente på indskudsbeviser, der er på 1,35 pct. Den sidste blev lavet fordi Nationalbanken hellere ser at banker låner penge til hinanden, frem for at købe indskudsbeviser i Nationalbanken, der tidligere gav den samme rente som udlånsrenten.

Danske Bank venter umiddelbart, at alle tre rentesatser vil blive sænket.

Kan reducere renteforskellen
Analytikerne venter, at rentenedsættelsen kan komme allerede på torsdag, fordi vurderingen er, at der er kommet endnu flere penge i valutakassen end de 336,4 milliarder kr. der var ved udgangen af juli.

Det skyldes, at man får væsentligt mere i rente af danske kroner end f.eks. euro for tiden hos bankerne, og dermed er det attraktivt at veksle euro til kroner. I oktober sidste år oplevede Danmark den værste kronekrise siden 1992, og det fik Nationalbanken til at hæve renteforskellen mellem Danmark og eurozonen markant, for at gøre det mere attraktivt at eje kroner. Det er det rentespænd, som nu bliver indsnævret.

Danske Bank venter, at rentespændet, der i dag er på 0,45 procentpoint, vil blive indsnævret til 0,25 procentpoint ved udgangen af i år. Så der ligger formentlig to rentesænkninger i kortene, da Den Europæiske Centralbank ventes at holde renterne i ro.

Vent til på torsdag
Danske Bank vurderer, at Nationalbanken måske vil sænke renten allerede i denne uge, og formentlig på torsdag kl. 16, alternativt en af de følgende torsdage.

Grunden til at analytikerne satser på en torsdag er primært teknisk: Nationalbanken ændrer typisk renter kl. 10 eller kl. 16, selv om det principielt kan ske når som helst. Men ved at gøre det en torsdag, bliver det nemmere for banker og finansmarkeder at tilpasse deres renter fra fredag morgen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen