Berlingske Business

Danske Bank-direktør undgik nok fyring ved at gå selv

ESTONIA ECONOMY BANKING DANSKE BANK
Foto:

Direktør har sagt op i kølvandet på hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Flere opsigelser kan følge.

Ole Andersen, der er formand for Danske Banks bestyrelse, har torsdag morgen modtaget en opsigelse fra Lars Mørch, der har siddet som ansvarlig for Danske Banks baltiske forretning.

Men hvis Lars Mørch ikke selv havde sagt op, kunne han meget vel være blevet fyret for sin rolle i sagen om hvidvask i bankens baltiske afdelinger.

Tho

Sådan lyder det fra Ole Andersen, formand for Danske Banks bestyrelse, til Ritzau Finans.

»Vi har jo haft drøftelser med Lars Mørch over de seneste uger. Om han var blevet fyret er et hypotetisk spørgsmål, i og med at Lars Mørch selv har sagt op. Men jeg kan ikke udelukke, at det ville have været slutningen på det her,« siger han til Ritzau Finans.

aa

I en stribe historier skrevet af Berlingske Business er det kommet frem, at bankens estiske afdeling er blevet brugt til ulovlige transaktioner og hvidvaskning.

Ole Andersen understreger, at bankens undersøgelse af forholdene i Estland endnu ikke er afsluttet. Men allerede i starten af 2014 blev Danske Bank gjort opmærksom på, at der var uregelmæssigheder i den estiske filial.

Formanden vil dog ikke svare på, om der er dukket forhold op, der gør, at Lars Mørch vælger at aflevere sin opsigelse netop nu.

08BUSPix3-Glenn-Sderholm-Da.jpg

»Men som vi tidligere har sagt - og som nu står helt klart - så burde vi have igangsat grundigere undersøgelser på et tidligere tidspunkt, da vi i begyndelsen af 2014 første gang konstaterede, at vi havde en forhøjet risiko og et for dårligt kontrolmiljø i Estland.«

»Det ville med stor sandsynlighed have afdækket det betydelige omfang af hvidvask, der ser ud til at have været i Estland,« siger han.

Ole Andersen tilføjer, at selv om Lars Mørch tog initiativ til en række undersøgelser, så var det ikke tilstrækkeligt.

Danske Bank satte i september sidste år gang i en ekstern undersøgelse af de baltiske forhold. Det ventes at tage omkring 12 måneder, før resultatet foreligger.

Danske Bank Estonia

Ole Andersen siger, at der har været fejl på flere niveauer i sagen, og at Lars Mørch ikke er eneansvarlig. Men det er chefen, der har ansvaret i sidste ende. På spørgsmålet om der kommer flere opsigelser i forbindelse med komplekset, svarer han:

»Det er for tidligt at begynde at filosofere over det. Vi afventer undersøgelsen, og når den er klar, så må vi se på, hvad resultatet er.«

»Hvis undersøgelsen viser, at der foreligger forhold, der bør få konsekvenser, så er det klart, at sådanne konsekvenser vil blive taget. Men der er ikke på nuværende tidspunkt noget, der peger i den retning,« siger han.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen