Berlingske Business

Dansk shipping frygter britisk enegang efter brexit

BRITAIN-ECONOMY-BREXIT-EU-POLITICS-SHIPPING-FEATURE
Foto:

Danske Rederier frygter, at britisk søfart får held til at få bedre vilkår end rederier i Danmark og resten af EU.

Storbritanniens farvel til EU om knap to år skaber frygt i søfarten, der er et af Danmarks absolut største eksporterhverv. Brancheforeningen Danske Rederier frygter, at britisk søfart får held med at trumfe en storstilet offensiv igennem med langt mere statsstøtte, når britisk shipping er ude af EU og ikke længere er underlagt nær så stramme statsstøtteregler. Det skriver Finans.

Storbritannien står for 5 pct. af al dansk søfarts aktiviteter og er det største marked i EU og det tredjestørste marked på verdensplan. Derudover er de britiske øer hjemsted for verdens største offshore vindsektor, som danske selskaber også servicerer i et pænt omfang.

04BUSMaersk-presset-af-over.jpg

Derfor er der betydelig bekymring at spore i den danske søfartsbranche.»For danske rederier er brexit en alvorlig situation,« forklarer Danske Rederiers adm. direktør Anne H. Steffensen til Finans. Når briterne forlader EU er der en risiko for at danske rederier ikke vil have den samme frie markedsadgang som i dag, f.eks. pga. nye toldregler. Sker det, kan det ramme danske selskabers aktiviteter.

Anne H. Steffensen forklarer, at brancheforeningens britiske pendant ser ud til at bruge den britiske udtræden særdeles offensivt, så den noget hensygnende britiske søfartsbranche kan blive revitaliseret.»UK Chamber of Shipping vejrer morgenluft og satser på at få lempeligere vilkår med brexit, fordi de kommer ud af EU's statsstøtteregler,« siger Anne H. Steffensen efter at have set, hvordan den britiske rederiforening har lanceret en kampagne, hvor man er stålsat på at gøre brexit til en succes for britisk shipping, uanset hvad man ellers måtte mene om det, at landet forlader EU.

19BUSPix3-Brexit-Farage-160.jpg

Foreløbig er meldingen fra de fleste rederier selv, at effekterne af brexit endnu ikke er indtruffet.Holdningen hos repræsentanter fra britisk shipping er foreløbig, at man må gribe de muligheder, der så opstår.

»Ja, brexit vil få en effekt, men alt skal nok gå ok. Jeg stemte selv for at blive i EU, men nu er vi her og har stemt os ud, og så lad os da få det bedste ud af det. Det værste der kan ske, er en nedgang i handlen, men det ser ikke ud til at ske. Tværtimod faktisk,« siger Alistair Eagles, adm. direktør i Seatruck Ferries, der er ejet af det danske rederi Clipper.

30BUSPix2-Soeren-Skibsted-0.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen