Berlingske Business

Dansk Erhverv: Vi gør noget rigtigt i forhold til stress

stress udkørt - 20160813130821
Overskrift
Mere end fire ud af ti adspurgte HK-medlemmer svarer, at der ikke bliver gjort nok for at komme årsagen til stress til livs på arbejdspladsen, viser ny spørgeskemaundersøgelse fra HK/privat. Free/Colourbox
Stress - 20160813130831467_org
Overskrift
Mere end fire ud af ti adspurgte HK-medlemmer svarer, at der ikke bliver gjort nok for at komme årsagen til stress til livs på arbejdspladsen, viser ny spørgeskemaundersøgelse fra HK/privat. Free/Colourbox

Arbejdsgiverne oplever ikke samme problem med stress som HK/Privat, lyder det fra Dansk Erhverv.

København. I to ud af tre virksomheder har ansatte meldt sig syge grundet stress inden for de seneste to år, viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra fagforeningen HK/Privat.

Mere end fire ud af ti adspurgte HK-medlemmer svarer, at der heller ikke bliver gjort nok for at komme årsagen til stress til livs på arbejdspladsen.

Men hos Dansk Erhverv, der repræsenterer arbejdsgiverne, oplever de ikke samme problem.

- Vi oplever ikke det samme problem, som de gør i HK.

- Hos arbejdsgiverne er der i stedet et indtryk af, at man blandt de ansatte måske kan komme til at forveksle travlhed med stress, siger arbejdsmiljøchef, Anne-Marie Røge Krag og understreger samtidig, at det er ledernes ansvar at være opmærksomme på de signaler, som ansatte sender, der kan føre til skadelig stress.

I undersøgelsen lavet af HK/Privat svarer 42 procent af medlemmerne, at den stressramte får hjælp, men at der ikke bliver taget hånd om årsagerne til stressbelastningen.

Otte procent svarer, at "der hverken bliver taget hånd om den stressramte eller årsagerne til stressbelastningen", imens 37 procent er mere positive og svarer, at "den stressramte får hjælp, og der bliver taget hånd om årsagerne til stressbelastningen".

Og at der er 37 procent, der svarer, at der både bliver taget hånd om medarbejderen og set på årsagerne til, at personen fik stress, tyder på, at arbejdsgiverne gør noget, der er rigtigt, mener arbejdsmiljøchef, Anne-Marie Røge Krag.

- Det er der, hvor vi skal fastholde vores fokus og se på, hvad vi gør rigtigt, og om vi kan gøre mere af det, siger arbejdsmiljøchef, Anne-Marie Røge Krag.

De værktøjer, som arbejdspladserne har til at arbejde med stress, fungerer godt, og det handler derfor om, at de enkelte arbejdspladser bruger dem, lyder det fra arbejdsmiljøchefen, der også lægger vægt på, at begge parter skal italesætte problemet.

HK/Privat repræsenterer blandt andet kontor- og it-ansatte samt laboratorie- og miljøpersonale, der er ansatte i det private.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen