Berlingske Business

Dansk Erhverv kræver bedre rammebetingelser for turistbranchen

Opgør om rød farve på turistbusser
Den globale turisme fortsætter med at vokse markant, men udviklingen går forbi Danmark. Foto:

Udviklingen i dansk turisme halter langt bagefter den globale udvikling. Derfor kræver erhvervsorganisationen Dansk Erhverv bedre betingelser for branchen for at stå bedre i den internationale konkurrence.

Den globale turisme fortsætter med at vokse markant, men udviklingen går forbi Danmark. Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv (DE) opfordrer derfor politikerne til at forbedre branchens rammevilkår, så dansk turisme kan klare sig bedre i den internationale konkurrence om turisternes gunst.

En netop offentliggjort rapport fra FNs turismeorganisation UNWTO viser, at den globale turisme i første halvår af 2013 voksede med 5,2 procent. Det er langt mere end udviklingen i Danmark, og derfor efterlyser DE politisk handling, så den danske turistbranche også kan få en større andel af de mange rejsende.

Dankortet

»Udviklingen i den danske turisme har de seneste mange år haltet efter den globale vækst, og de nye tal fra UNWTO viser, at der er et stort potentiale, hvis vi kan blive mere attraktiv som rejsemål«, siger chefkonsulent Susanne Nordenbæk fra Dansk Erhverv.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske turisme kun gik frem med beskedne 0,2 procent i 2012, og for årets første halvår faldt antallet af udenlandske overnatninger ligefrem med 0,8 procent. Derfor er der ifølge DE brug for, at politikerne gør en aktiv indsats for at bringe turismeerhvervenes omkostninger ned.

»Den danske turismebranche lider under det høje afgifts- og skatteniveau, som gør det meget dyrt at være turist i Danmark. Hvis vi skal koble os på den globale vækst, er vi blandt andet nødt til at få sænket energiafgifterne og på linje med vores nabolande indføre fuld momsafløftning på erhvervsrelateret overnatning og bespisning,« siger Susanne Nordenbæk.

DanskErhverv_fl2014_Business

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) sagde for nylig i et interview, at han vil se på mulighederne i turismebranchen, og det får fuld opbakning fra Dansk Erhverv, der med udgangspunkt i de seneste globale tal mener, at der igen er sat en tyk streg under det nødvendige i at forbedre vilkårene.

Ifølge beregninger fra Dansk Erhverv kan der frem mod 2020 skabes 15.000 arbejdspladser i turismeerhvervet. Mange af arbejdspladserne vil desuden opstå i Udkantsdanmark, hvor det ellers er svært at skabe jobs, mener Dansk Erhverv.

BNB

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen