Berlingske Business

DA blander sig i lønstrid: Lavestlønnede skal ikke have mere

FOA: LA og K's ønske om at droppe feriepenge bygger på uvidenh
Overskrift
- Jeg er en tålmodig mand, og jeg har oplevet meget fra DA's side, men nu er det ved at være nok. Det er ikke DA, vi forhandler med. De bør krybe hen i deres kurv og blive liggende, til vi andre er færdige, siger FOA-formand Dennis Kristensen til Finans. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013). (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Foto:
FOA: LA og K's ønske om at droppe feriepenge bygger på uvidenh
Overskrift
FOA: LA og K's ønske om at droppe feriepenge bygger på uvidenhed - - - ARKIVFOTO. Formanden for FOA Dennis Kristensen genindtræder i LOs daglige ledelse. (Formanden for FOA Dennis Kristensen træder ud af LO's daglige ledelse, fordi han ikke inviteres til alle møder i ledelsen - senest et om beskæftigelsesudspillet, oplyser FOA. ARKIVFOTO. Forbundsformanden for FOA - fag og arbejde, Dennis Kristensen, er langt fra tilfreds med den dagpengeløsning, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterer på sit ugentlige pressemøde senere tirsdag. Løsningen vil angiveligt betyde, at de mange tusinde, der står til at falde ud af dagpengesystemet allerede i år, vil blive sikret forsørgelse. Dog på et lavere niveau end dagpenge. Men det er endnu en lappeløsning, mener Dennis Kristensen. (se Ritzau historie 140847) KL, Kommunernes Landsforening, og KTO, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, starter forhandlinger fredag d. 15. februar. Her Dennis Kristensen, formand for FOA. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013). (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Foto:

Lavestlønnede offentligt ansatte får ikke for lidt snarere for meget i løn, advarer private arbejdsgivere.

København. De ansatte på gulvet i kommuner, regioner og staten skal bestemt ikke have et særligt lønløft, lyder det ifølge Finans fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Der er intet belæg for særlige lønstigninger, sådan som de offentligt ansatte har stillet som ét af tre ultimative krav til forårets overenskomstforhandlinger. Snarere tværtimod.

Eksempelvis får den lavestlønnede fjerdedel af de ansatte i staten i forvejen 37 kroner mere i timen end privat ansatte, påpeger viceadministrerende direktør i DA Pernille Knudsen.

ffffffffffffffffffffffffff

- Der skal ikke laves særlige lavtlønspuljer. Det vil smadre løndannelsen i den private sektor. De lavestlønnede i den offentlige sektor får i forvejen mere i løn end i den private sektor, siger hun til Finans.

Med udmeldingen blander de private arbejdsgivere sig direkte i overenskomstforhandlingerne for 750.000 ansatte i den offentlige sektor, og det falder ikke i god jord hos formanden for FOA, Dennis Kristensen.

- Jeg er en tålmodig mand, og jeg har oplevet meget fra DA's side, men nu er det ved at være nok. Det er ikke DA, vi forhandler med. De bør krybe hen i deres kurv og blive liggende, til vi andre er færdige, siger han til Finans.

Louise

Professor Niels Westergaard-Nielsen, CBS, sad med i lønkommissionen og bekræfter, at lavtlønsjob er bedre betalt i det offentlige end i det private.

- Det skyldes en mere solidarisk lønpolitik, og det er klart, at det vil presse de private lønninger, hvis lavtlønnede i det offentlige får et løft, siger han til Finans.

I gennemsnit får den lavestlønnede fjerdedel af de offentligt ansatte 23 kroner mere i timen end i det private.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen