Berlingske Business

Byggeriet kræver vækstpakke til 13 mia kr.

Offentlige byggerier og tilskudsordninger kan give job til 8.000 allerede i 2. halvår siger Dansk Byggeri og BAT-kartellet

Arbejdsgiver og lønmodtagersiden i byggeriet går nu sammen om at foreslå regeringen en ny vækstpakke, der kan sættes gang i den kriseramte byggesektor.

Pakken vil samlet kunne øge beskæftigelsen i byggeriet med godt 8.000 personer i 2. halvår i år og yderligere kr. 6.500 personer til næste år. Den samlede pakke omfatter øgede offentlige investeringer for i alt 13 mia. kr. i de næste to år.

- Den nuværende økonomiske situation gør, at der er brug for, at regeringen hurtigt og effektivt stimulerer dansk økonomi ved at øge de offentlige bygge - og anlægsinvesteringer, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri, der lancerer pakken sammen med BAT-kartellet, der organiserer byggeriets medarbejdere.

Pakken omfatter følgende seks punkter:

1: Nybyggeri af almene boliger:

Nybyggeri af almene familieboliger for 750 mio. kr. i 2009 og 1,5 mia. kr. i 2010. Nybyggeri af almene ældreboliger for 750 mio. kr. i 2009 og 1,5 mia. kr. i 2010

2: Kommunale anlægsinvesteringer

Der skal igangsættes nybyggeri af kommunale bygninger og anlæg for 1 mia. kr. i 2009 og 1,5 mia. kr. i 2010

3: Renovering af offentlige bygninger

De offentlige bygninger renoveres og vedligeholdes for 1 mia. kr. i 2009 og 1,5 mia. kr. i 2010. 4: Vejvedligeholdelse

Statslige veje og broer renoveres og vedligeholdes for 400 mio. kr. i 2009 og 600 mio. kr. i 2010.

5: Fornyelse og renovering af spildevandsanlæg.

Spildevandsanlæg (herunder kloakker) fornyes og renoveres for 600 mio. kr. i 2009 og 900 mio. kr. i 2010.

6: Tilskudsordninger til private boligejere

Tilskuds- eller fradragsordning til den private boligmasse målrettet energiforbedringer med aktivitetsvirkning på 500 mio. kr. i 2009 og 500 mio. kr. i 2010

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen