Berlingske Business

Byggebranchen: ”prisværdigt, men ikke tilstrækkeligt”

Byggebranchen: ”prisværdigt, men ikke tilstrækkeligt” - 1
Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri Foto:

Interesseorganisationen Dansk Byggeri tager positivt imod regeringens kreditpakke til fem milliarder kroner.

Det er godt, men ikke nok. Omtrent sådan modtager Dansk Byggeri den kreditpakke på fem milliarder kroner som regeringen i dag har præsenteret. Det er godt, at veldrevne nystartede virksomheder får nemmere adgang til likviditet, men det er også nødvendigt at hjælpe de eksisterende virksomheder, mener Dansk Byggeri.

”Det er en ansvarlig regering, der nu vil give erhvervslivet en tiltrængt håndsrækning. Vi har i Dansk Byggeri kunnet konstatere, at mange virksomheder, til trods for at de er sunde og veldrevne, havner i en dobbelt kreditklemme, fordi både banker og leverandører har strammet kreditvilkårene langt ud over det rimelige. Derfor hilser vi regeringens initiativ til en kreditpakke velkommen,” siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Stramme kreditvilkår
I dagens udgave af Berlingske Tidende lancerer økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en kreditpakke, som sender fem milliarder kroner i form af udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder ud til mindre- og mellemstore virksomheder.

Virksomhederne i byggebranchen er hårdt ramt af den økonomiske krise, og en rundspørge blandt medlemsvirksomhederne i Dansk Byggeri, som organisationen har foretaget, viser, at 40 procent oplever, at bankerne har strammet kreditvilkårene væsentligt.

”Derfor glæder vi os især over forslaget om styrkelse af Vækstfonden, der skal sikre bedre muligheder for lån til forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder. Det er prisværdigt, at man ønsker at støtte nystartede virksomheder med venture-kapital, men det er ikke tilstrækkeligt. Vi må også række de eksisterende virksomheder en hånd," lyder det fra Lars Storr-Hansen, som mener det er på høje tide, at regeringen kommer den trængte byggebranche til hjælp.

”Initiativet kommer på et tidspunkt, hvor vi i bygge- og anlægsbranchen har passeret de 600 konkurser - alene i 2009. Vi har en begrundet frygt for, at tallet runder de 1000 inden udgangen af 2009. Derfor har vi set frem til et modtræk fra regeringen, som kunne sætte en stopper for den uheldige udvikling, siger han.”

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen