Berlingske Business

Business-kalenderen 12. oktober 2015

CAPTION CORRECTION FRANCE NOBEL PRIZE ECONOMICS
I dag offentliggør den svenske Nobelpriskomite vinderen af årets Nobelpris i økonomi. Her ses sidste års vinder, den franske økonom, Jean Tirole, som poserer for fotograferne med sine studerende ved en pressekonference. Foto:

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Business

DSV's rival, det schweiziske transportfirma Kuehne + Nagel offentliggør i dag årets tredje kvartalregnskab. Andet kvartal bød på en stigning i indkomst på 6,8 procent.

I dag offentliggør OPEC sin månedlige oliemarkedsrapport, der dækker september. Den gennemsnitlige pris på olie blandt OPEC-medlemslandene faldt i august fra 50 dollars pr tønde til 45,46 dollars, hvilket hovedsagdeligt skyldtes et udbudsoverskud samt den kinesiske økonomiske turbulens.

I dag offentliggør den svenske Nobelpriskomite vinderen af årets Nobelpris i økonomi. Prisen er stiftet af Sveriges Riksbank i 1968 og er ikke en af de oprindelige nobelpriser, som Alfred Nobel indstiftede i 1895. Prisen anses dog stadig for at være en af de mest prestigefyldte inden for økonomiens verden.  Sidste års vinder blev Jean Tirole for sin analyse af markedsmagt og regulering

I dag offentliggør Danmarks Statistik rapporten: Forbruger- og nettoprisindeks september 2015.

I dag offentliggør Københavns Lufthavne trafiktallene for september. August blev endnu en rekordmåned i Kastrup, hvor det samlede passagertal steg til 2.575.957, hvilket var en vækst på 5,5 pct. sammenlignet med august sidste år. Sommertrafikken udviste også rekord med flere end 7,8 mio. passagerer fra juni til august. År til dato ligger væksten på 1,5 pct. og det er primært europa- og langrutetrafikken, der trækker læsset, mens indenrigs er i tilbagegang.

I dag holder børserne i Japan lukket på grund af National Sundhedsdag.

Læs flere erhvervsrelaterede begivenheder her.

Poltik og ret

Margrethe Vestager skal i dag tale ved et arrangement om energi i den belgiske tænketank Bruegel.

I dag fortsætter Færch-retsagen. Denne bizarre familiekrig starter i 2006, da Tineke Færch sælger aktier i sit familieselskab Færch Holding. Køberen er datter Merethe Færch, der bruger 57 millioner kroner på aktierne. Kort tid efter handlen stiger værdien af Færch Holding kraftigt, hvilket får moderen Tineke til at sagsøge sin datter for bevidst at have manipuleret hende til at sælge aktierne, velvidende om at kursen ville stige. Tineke Færch lancerer i 2013 sågar en annoncekampagne i skyggen af sit firma, Stener Færch-gruppen, hvori hun anklager datterens del af familien for at sælger Færch Plast bag om ryggen på den øvrige del af familien. Sagen har været for Hjørring Byret, hvor Tineke Færch tabte. Derfor har hun nu anket dommen til Østre Landsret. Det vides endnu ikke, hvornår der falder dom.

Den 11. til 14. oktober besøger Udenrigsudvalget Mozambique.

I dag mødes EU-medlemslandenes udenrigsministre, når der er møde i Rådet for Udenrigsanliggender. På mødet vil udenrigsministrene drøfte den seneste udvikling i Syrien, hvor Rusland er begyndt at støtte Assads styrker fra luften. Derudover vil de drøfte de eksterne faktorer i flygtningekrisen og samarbejdet med afrikanske og caribiske stater.

Læs flere politiske begivenheder her.

Navne

Carsten Jakobsen (Viceadm. direktør, President International) 70 år, Bo Marschner (Professor, dr. phil.) 70 år, Inger Blomgren-Hansen (Forstander, sygeplejerske) 75 år, Inger-Marie Leth (Landinspektør) 70 år, Kresten Rubeck Petersen (Overlæge) 60 år.

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen