Berlingske Business

Boligselskaber vil købe lejligheder

Boligselskaber vil købe lejligheder - 1
Foto:

De almene boligselskaber står klar til at føre overborgmester Ritt Bjerregaards forslag om, at opkøbe tomme lejligheder fra kriseramte bygherrer, ud i livet. Men det kræver lovændringer og prisfald.

Forslaget om at lade almene boligselskaber overtage tomme ejerlejligheder fra økonomisk trængte bygherrer i København, får en positiv modtagelse fra de selskaber, som skal fører idéen ud i livet.

"Det er en spændende idé, men det kræver lovændringer. Og så afhænger realismen i forslaget helt og holdent af prisen," fastslår direktør i Boligselskabernes Landsforening, Gert Nielsen.

Når almene boligforeninger i dag opfører nye boliger består en del af finansieringen i, at kommunen indskyder et kontant beløb i projektet. Derudover har staten fastsat en såkaldt maksimal anskaffelsespris, som for familieboliger i øjeblikket ligger på 18.260 kr. per kvadratmeter. Den maksimale anskaffelsespris er garantien for, at huslejen kan holdes nede på et rimeligt niveau i de almene boliger.

Det maksimale beløb har i flere år været en torn i øjet på boligselskaberne, som mener, at beløbet er urealistisk lavt. Hvis selskaberne skal ud og købe projektejendomme op må det beløb hæves, mener Gert Nielsen.

Hvor sultne er de?
Lykkes det at få en lovændring igennem, skal de økonomisk trængte entreprenører dog ikke glæde sig for tidligt. For der er ingen garanti for, at de almene boligselskaber rent faktisk vil købe de mange tomme boligejendomme i for eksempel Sluseholmen og Teglholmen i det københavnske sydvestkvarter.

”I sidste ende afhænger det helt af prisen. Hvad vil disse bygherrer reelt sælge til? Hvor sultne er de? De priser, de hidtil har forsøgt at sælge ejerlejlighederne til, er urealistisk høje set med vores øjne. Mange opererer stadig med udbudspriser på langt over 30.000 per kvadratmeter. Det vil vi ikke kunne være med,” siger Gert Nielsen.

Han understreger samtidig, at decideret luksusbyggeri, som for eksempel de halvtomme ejendomme på Tuborg Havn i Hellerup heller ikke på noget tidspunkt kommer i betragtning.

”Vores fokus er ikke luksusbyggeri. Men der er en stor del af det ledige byggeri for eksempel på Sluseholmen og Teglholmen, som minder ganske meget om den standard, vi har i nybyggede almene boliger,” siger Gert Nielsen.

I øjeblikket ligger udbudsprisen på den type lejligheder, som kan komme på tale, i eksempelvis Sluseholmen på godt 30.000 kr. per kvadratmeter.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen