Berlingske Business

Biotek-forskerpark fordobler i Århus

Iværksættere, forskere og studerende inden for bitotek, sundhed og medicoteknologi valfarter til Skejby.

Det nordlige Århus er blevet en magnet for iværksættere, forskere og studerende inden for sundhed, bioteknologi og medicoteknologi.

Mandag åbner INCUBA Science Park tre nye bygninger i Skejby. De 2.700 ekstra kvadratmeter skal sikre, at pladsmangel ikke lægger en dæmper på aktiviteterne inden for biotek.

Stedet åbnede i 2004 med to bygninger. Siden da er aktiviteterne vokset så meget, at der nu er basis for at udvide til det dobbelte.

- INCUBA Science Park - Skejby er en vigtig brik i bestræbelserne på at fremme erhvervsudviklingen inden for biomedico-området i regionen, fastslår regionsformand Bent Hansen, Region Midtjylland.

- Vi skal have den rette infrastruktur klar for at kunne understøtte erhvervsudviklingen i form af både forskerparken, kapital og netværksorganisationer. Udvidelsen af biotek-forskerparken falder fint i tråd med Region Midtjylland øvrige initiativer til understøttelse af erhvervsudviklingen inden for biomedico-området. Ikke mindst etableringen af MedTech Innovation Center og CareTech Innovation Center, pointerer Bent Hansen.

I dag har følgende virksomheder og institutioner til huse i Skejby: Aros Applied Biotechnology, BSP Pharma, JB Medico, Brainreader, Dianova, Færdighedslaboratoriet og Center for Organdonation.

Der forhandles i øjeblikket med en række lejere, der er interesseret i at flytte ind i de nye bygninger.

Adm. direktør Niels Chr. Sidenius, INCUBA Science Park, ser store perspektiver i erhvervsudviklingen indenfor lægemidler og medicoteknisk udstyr.

- Med etableringen af Det Ny Universitetshospital vil Skejby-området de kommende år udvikle sig til et kraftcenter inden for sundhed, bioteknologi og medicoteknologi.

Vi udvider nu for at sætte skub i vidensoverførslen ved at hjælpe flere nye virksomheder til en god start og give plads til eksisterende virksomheder, der ønsker at være tæt på Det Ny Universitetshospital, siger Niels Chr. Sidenius.

Væksten i INCUBA Science Park sker også på havnefronten i Århus, hvor der for kort tid siden blev indgået aftale om at opføre 10.000 kvadratmeter forskerpark i tilknytning til det kommende Navitas Park med Ingeniørhøjskolen og Maskinmesterskolen på den Nordlige Bastion på Århus Havn. De første virksomheder vil kunne flytte ind i 2013.

INCUBA Science Park består af tre forskerparker på i alt 27.800 kvadratmeter i Århus og rummer i alt 138 virksomheder med tilsammen mere end 700 medarbejdere.

Faciliteterne er placeret tæt ved Aarhus Universitet, i IT-Byen Katrinebjerg og ved Skejby Sygehus for at skabe det bedste hjemsted for innovative virksomheder.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen