Berlingske Business

Batteriimport skal registreres

Ligesom med de kemiske produkter skal importører og producenter af batterier nu registrere deres import hos myndighederne.

Fra årsskiftet er det ikke længere kommunerne, der skal betale for affaldshåndteringen af brugte batterier.

Med en ny batteribekendtgørelse, der bunder i EU-lovgivning, indføres nemlig et producentansvar for brugte batterier og elektronikprodukter med indbygget batteri, der fremover pålægger producenter og importører at finansiere indsamling og miljømæssig korrekt behandling af de brugte batterier.

I første omgang skal virksomhederne indtil den 31. marts registrere sig som importører og producenter hos Dansk Producentansvarsregister, DPA-System, der i dag hedder WEEE-System og administrerer en lignende ordning om producentansvar for elskrot.

»Virksomhederne skal sammen med registreringen indberette den mængde batterier, de forventer at markedsføre i 2009, så DPA-System kan udregne de enkelte virksomheders markedsandele og tildele dem den affaldsmængde, de skal håndtere,« forklarer Lis Vedel, der er funktionsleder i Miljøstyrelsen.

Hun oplyser, at producenter og importører ikke selv skal køre rundt i villakvartererne og hente deres andel af batterier.

De almindelige batterier og genopladelige batterier vil fortsat blive indsamlet af kommunerne, men de skal betale kommunerne for indsamlingen fra private husstande og opsamlingstederne, og så skal sørge for transporten fra de kommunale genbrugspladser til behandlingsanlæg, hvor batterierne skal genanvendes i videst muligt omfang.

Det koster den enkelte virksomhed en afgift på 2,70 kr. for hvert kg markedsførte batterier. Virksomhederne kan vælge at overlade afhentningen og miljøbehandlingen af batterierne til en kollektiv ordning.Informationspligter

Virksomhederne er også forpligtet til at informere brugerne af batterierne om batteriernes påvirkning af miljø og sundhed og om korrekt aflevering til affaldshåndtering, når batterierne er brugt op. For de bærbare batterier skal producenter og importører desuden finansiere og gennemføre offentlige informationskampagner, så indsamlingsprocenten bliver så høj som muligt. Målet er 45 procent i 2012.Kollektive ordninger

Batteriproducenter og importører kan melde sig ind i og betale til en kollektiv ordning, der kan overtage virksomhedernes forpligtelser til afhentning og affaldsbehandling af batterierne. Ordningen kan også stå for registrering og indberetninger, og også for informationskampagnerne.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen