Berlingske Business

ATP nåede ikke målet med afkastet i 2012

ATP
ATP vælger bevidst en ret defensiv strategi, når de skal investere danskernes pensionspenge, og det var ikke en fordel i 2012. Foto:

ATP vil bevare formuen i stedet for at jagte afkast. Det var en god strategi i 2012, men ATP nåede ikke sit eget mål. Der blev heller ikke givet bonus til pensions­opsparerne sidste år.

Et godt afkast, der dog ikke helt når målsætningen. Og i år bliver der heller ingen bonus til de danske pensionsopsparere. Det er resultatet for pensionskæmpen ATP i 2012. Det var først og fremmest den såkaldte afdækningsvirksomhed med et afkast på 45 mia. kr., der bidrog til afkastet. De resterende 13 mia. kr. kom fra investeringsvirksomheden, hvor specielt de danske aktier skæppede godt i kassen.

Alle danskere har en andel i ATP, da pensionen fungerer som et lovpligtigt tillæg til folkepensionen.ATP har valgt en forholdsvis defensiv investeringsstrategi, hvilket er årsagen til, at selskabet sidste år fik et afkast af investeringerne på 58 mia. kr. Overskuddet kom op på ti mia. kr., og reserverne kravlede i vejret til 84 mia. kr.»Vi har forfulgt en forsigtig investeringsstrategi, hvor vi beskytter formuen i stedet for at jagte afkast. Som pensionsselskab er det afgørende, at vi leverer stabile resultater år efter år,« siger den konstituerede direktør Henrik Gade Jepsen.»Jeg er tilfreds med, at vi midt i en af de værste kriser igen har leveret et godt resultat i 2012,« tilføjer Henrik Gade Jepsen, der fremhæver, at sidste år var delt i to rent investeringsmæssigt.Første halvår var skidt, men det gik bedre i andet halvår. Alligevel måtte ATP konstatere, at selskabet ikke helt nåede målet.»Vi havde en målsætning om et afkast på 64 mia. kr. Det nåede vi ikke helt. Når jeg alligevel er tilfreds, skyldes det, at vores målsætning krævede en egenkapitalforrentning på 23 pct. Det er ambitiøst i det år, vi har haft. Vi nåede 16 pct.,« fortæller Henrik Gade Jepsen, der oplyser, at resultatet er kommet uden at have løbet en unødvendig risiko på kundernes vegne.

Danske aktier gode

Lige så vigtigt som afkastet er resultatet. Her havde ATP et mål om at nå et plus på 17,5 mia. kr. Det kom kun op på 11,5 mia. kr., hvilket ATP selv vurderer som tilfredsstillende.Det betyder dog, at der heller ikke i år bliver godskrevet bonus til de danske pen­sionsopsparere. Bonussen skal sikre, at pensionerne kan stige i takt med inflationen.Resultatet af afdækningsvirksomheden blev på 1,45 mia. kr. sidste år.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen