Berlingske Business

Aktier: Danske banker løftes af medvind til sektoren

aktier
Markederne har de seneste uger været præget af en stor usikkerhed i forbindelse med den britiske EU-afstemning den 23. juni, der viste, at et flertal af briterne ønsker at sige farvel til EU. Foto:

De danske bankaktier tog teten torsdag, da der generelt var medvind til bankaktierne i Europa. I det brede europæiske indeks Stoxx 600-indeks steg banksektoren under ét med over 2 pct. torsdag.

Samlet faldt C20 Cap med 0,04 pct. til 1017,6 efter et fald onsdag på 0,3 pct.

Nordea, Jyske Bank og Danske Bank endte i toppen af eliteindekset med stigninger på henholdsvis 1,1 pct. til 56,90 kr., 0,9 pct. til 265,50 kr. og 0,9 pct. til 176 kr.

Og ud over at skele til Sverige, hvor storbanken SEB løb klart fra forventningerne i andet kvartal med et markant større overskud end ventet blandt analytikerne på trods af en svagt skuffende toplinje, var der også positive vinde fra Sydeuropa og fra USA, hvor JPMorgan kom med tal for andet kvartal inden børsåbning. Storbanken leverede fremgang i kvartalet i år sammenlignet det tilsvarende kvartal sidste år. Nettooverskuddet blev på 6,2 mia. dollar mod 6,3 mia. dollar i det tilsvarende kvartal i 2015. Nettoindtægterne i banken var 25,2 mia. dollar mod 24,5 mia. dollar.

- Der er lidt mere ro på bagsmækken i Italien i dag, og det er med til at trække sektoren op - også herhjemme, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Den britiske centralbank, Bank of England, valgte at holde den britiske rente på 0,5 pct. efter rentemødet torsdag eftermiddag, hvilket kom bag på markedet, der havde vente en rentesænkning til 0,25 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg. En lavere britisk rente blev - for en stund - skudt til hjørne.

MEDICINALAKTIER I BUNDEN

Eliteindekset nyeste elev i klassen endte i bunden sammen med de øvrige danske medicinalselskaber. Medicinalselskabet Lundbeck faldt med 1,4 pct. til 262,10 kr.

- Healthcare ligger i bunden i dag i Europa - og det er det, der er med til at trække Lundbeck - og sektoren - med ned, siger Ole Kjær Jensen.

Også Genmab og Novo Nordisk var under pres med fald på henholdsvis 1,1 pct. til 1170 kr. og 0,5 pct. til 370,60 kr. Novo Nordisk fik torsdag justeret sit kursmål af amerikanske Jefferies, der løftede det med 10 kr. til 380 kr., viser data fra Bloomberg News

I Stoxx 600 lå underindekset Healthcare som et af de eneste blandt 19 til et fald på 0,3 pct. ved dansk lukketid.

NYT OM MAERSK LINE

Blandt de danske selskaber indgik containerrederiet hos A.P. Møller-Mærsk, Maersk Line, en hensigtserklæring med det koreanske rederi Hyundai Merchant Marine (HMM) om at lukke HMM ind i 2M-alliancen, som består af Maersk Line og MSC, branchens to største rederier.

Det bekræftede Maersk Line over for Ritzau Finans.

B-aktie steg med 0,3 pct. til 8680 kr.

OPJUSTERING LØFTER SP GROUP I VEJRET

Uden for eliteindekset endte SP Group blandt de mest stigende aktie på fondsbørsen torsdag med et plus på 6,5 pct. til 590 kr. Stigningen kom efter en opjustering fra selskabet, der har indgået en aftale om at købe Medicopack i Langeskov på Fyn for en samlet købssum, inklusive overtagelse af gæld (entreprise value), på op til 32 mio. kr. Købet finansieres ved låneoptagelse.

SP Group opjusterede som følge af købet forventningerne til indeværende års omsætning, der nu ses i niveauet 1450-1500 mio. kr. mod tidligere 1400-1500 mio. kr. med et resultat før skat og minoriteter i niveauet 100 mio. kr. - ganske som tidligere skønnet.

Blandt sidepapirerne fik luftfartsselskabet SAS, der faldt 1,5 pct. til 13,50 kr., nyt fra konkurrenten Norwegian, som fra morgenstunden kom med tal for andet kvartal. Det norske flyselskab øgede omsætningen med 13 pct. i perioden og kunne samtidig se bundlinjen blive fordoblet.

Sluttelig var Parken Sport & Entertainment, der steg med 1,6 pct. til 62 kr., på banen onsdag aften, da selskabets fodboldhold, FC København, spillede sig et skridt nærmere den lukrative Champions League-turnering ved at slå upåagtede Crusaders fra Nordirland med 0-3.

Der mangler dog fortsat en returkamp og yderligere to kvalifikationsrunder, før fodboldklubben kan deltage i turneringens gruppespil.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

 

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen