Berlingske Business

99 pct. af Uber-chauffører »glemte« at indberette til Skat

Efter Ubers exit: Nye deletjenester vil vælte ind over Danmark
Foto:

Den udbredte mistanke om, at de daværende Uber-chauffører kørte uden om skattefar, er nu bekræftet. Der har været fejl i stort set alle de sager, som Skat har gennnemgået.

Skat har nu gennemgået de oplysninger, som de i efteråret 2016 modtog fra de hollandske myndigheder om 1.799 Uber-chauffører i Danmark. I alt er 1.195 Uber-chaufførers indberetninger blevet kontrolleret. Det har ført til ændringer i over 99 pct. af chaufførernes moms- og skattemæssige forhold, oplyser Skat.

»Det er helt usædvanligt, at vi finder fejl i over 99 pct. af de sager, som vi gennemgår. Og det er selvfølgelig ikke i orden, for alle skal betale skat af deres indtægter. Samtidig giver det unfair konkurrence. Nu sender vi opkrævninger ud til de chauffører, så de får betalt den skat, de skal. Derudover har vi anmodet de hollandske skattemyndigheder om oplysninger for 2016 og 2017, så vi kan kontrollere, om chaufførerne har indberettet de rigtige oplysninger i begge år,« siger underdirektør i Skat, Søren Buus.

De »sorte« Uber-chauffører skal i gennemsnit betale 9.423 kr. ekstra i skat, eller i alt ca. 11,3 mio. kr.

Søren Buus opfordrer alle personer, der ved, at de har haft en indkomst som Uber-chauffører i 2017, til at selvangive det, inden det er for sent.

BM

I september 2016 modtog Skat indtægtsoplysninger på 1.799 aktive Uberchauffører, som var bosiddende i Danmark. Oplysningerne dækker perioden oktober 2014, hvor Uber blev aktiv i Danmark, til udgangen af 2015. Foruden den manglende skattebetaling viser Skats undersøgelse, at 75 pct. af de 1.799 chauffører modtog sociale ydelser i samme år, hvor de havde en indkomst som Uber-chauffører.

Skat har sendt 154 af sagerne til en særlig enhed i Skat, som skal vurdere, om personerne skal modtage en bøde oveni beskatningen, fordi de har handlet groft uagtsomt.

Ifølge skatteminister Karsten Lauritzen er digitale tjenester velkomne i Danmark, men samtidig skal der - uanset forretningsmodel - indberettes den korrekte skat, fastslår han.

Til Scanpix

»Der skal være plads til, at nye digitale tjenester kan operere i Danmark. Men en af forudsætningerne er selvfølgelig, at fx chauffører betaler skat ligesom alle andre, der tjener penge i det her land. Og det er tydeligvis ikke sket. Den her kontrol viser, at SKAT har en stram snor i dem, der har forsøgt at snyde. Og den viser, at internationalt samarbejde mellem skattemyndighederne virker. Derfor er det også kun rimeligt, at der nu sendes regninger af sted til chaufførerne«, siger skatteministeren.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen