Berlingske Business

15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes overenskomstparterne at finde en løsning.

København. Cirka 15.000 statsansatte er udtaget til konflikt og vil nedlægge arbejdet, hvis ikke Forligsinstitutionen lykkes med at finde frem til en løsning i overenskomstforhandlingerne.

Konflikten kan gælde på op mod 150 statslige arbejdspladser.

Det oplyser Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der forhandler på de statsligt ansattes vegne, i en pressemeddelelse.

- Det er klart, at det kommer til at kunne mærkes, når så mange offentligt ansatte nedlægger arbejdet. Mange af vores medlemmer udfører opgaver helt tæt på borgernes hverdag, siger topforhandler for de statsligt ansatte Flemming Vinther.

- Det kommer til at have konsekvenser bredt. Derfor håber vi, at vores arbejdsgivere tager den her situation alvorligt.

Konfliktvarslerne gælder for ti procent af de statsansatte.

Der er endnu ikke sat navn på alle de konfliktramte arbejdspladser på det regionale og på det kommunale område, da der ikke er helt ens retningslinjer for konfliktvarsler.

Derfor udtager de først strejkesteder i starten af næste uge, siger topforhandler Anders Bondo Christensen.

- Vi har en fælles konfliktdato, der hedder 4. april, så det skal være arbejdsgiverne i hænde senest på tirsdag. Så vi venter med det lidt endnu, siger han.

Danmarks tredjestørste fagforbund, FOA, hvis medlemmer primært leverer offentlig service, har dog allerede fredag offentliggjort, at en eventuel konflikt vil omfatte 13.700 medlemmer af FOA's medlemmer på det kommunale område og 2200 medlemmer i regionerne.

Heriblandt er sosu-medarbejdere, dagplejere, rådhusbetjente, portører og husassistenter landet over.

Næsten alle kommuner bliver direkte berørt, og alle fem regioner vil have FOA-medlemmer i strejke.

Ifølge Forhandlingsfællesskabet, der forhandler på vegne af de kommunalt- og regionsansatte, bliver 10 til 15 procent af de ansatte udtaget til strejke 4. april.

Ifølge netavisen Altinget betyder det, at en eventuel strejke vil komme til at omfatte 60.000 til 70.000 kommunalt- og regionsansatte i den offentlige sektor, hvilket altså er ud over de cirka 15.000 statsansatte.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen