Berlingske Business

Væksthus vil skaffe kapital til virksomhederne

Nye og bedre muligheder for iværksættere og virksomheder i Region Midtjylland, når det gælder om at finde kapital.

En af tidens største udfordringer for at skabe erhvervsmæssig vækst er adgangen til kapital.

Derfor har Vækstforum for Region Midtjylland besluttet at tage en række initiativer for at fremme unge vækstorienterede virksomheders muligheder for finansiering af vækst og udvikling, skriver væksthuset i en udsendt pressemeddelelse.
 
Et af indsatsområderne er at lette adgangen til de såkaldte business angels, der er personer med kapital og kompetencer inden for virksomhedsudvikling.

- Det er i dag blevet offentliggjort, at Væksthus Midtjylland har til hensigt at indgå kontrakt med et konsortium bestående af Keystones, Symbion, Partnerkapital og Nupark Innovation med henblik på at varetage opgaven omkring facilitering af regionale business angels netværk i de kommende tre år, fortæller væksthuset.

Direktør Erik Krarup fra Væksthus Midtjylland glæder sig til at igangsætte initiativet, og har store forventninger til effekten

- Via midler fra Vækstforum for Region Midtjylland har der i de senere år været mulighed for at understøtte netværksaktiviteter mellem regionens business angels, hvilket har været et vigtigt element i bestræbelserne for at fremme kapitaltilførsel til unge virksomheder. Derfor er vi glade for, at Vækstforum for Region Midtjylland vil fortsætte denne indsats, og vi er overbevist om, at samarbejdet med Keystones, Nupark Innovation, Symbion og Partnerkapital vil give yderligere  muligheder for at pleje og udvikle både eksisterende og nye netværk mellem regionens business angels, siger han.

Initiativet er en del af det midtjyske iværksætterprogram "STARTmidt Accelerator", som Vækstforum for Region Midtjylland har igangsat.

"STARTmidt Accelerator" er aktivt i perioden 2011 - 2013 og vil bl.a. medfinansiere over 1.500 midtjyske unge virksomheders tilførsel af viden og rådgivning til deres videre vækst.

Væksthus Midtjylland er operatør på "STARTmidt Accelerator", som udover at understøtte netværk for business angels også indeholder tilbud om adgang til "kapitalcoaches", netværk, vækstgrupper, m. v.

35 iværksættere og virksomheder i region Midtjylland forventes hvert år at få kapitaltilførsel gennem det nye business angels netværk.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen