Berlingske Business
17:42

Liste over politikere, der har valgt PR- og lobbybranchen

Business.dk har kortlagt en stribe tidligere og enkelte nuværende politikere og politiske "hang-arounds", som har valgt en karriere i erhvervslivet - primært i kommunikationsbranchen.

Sune Wæsel. Sekretariatschef i TDC. I Birkerød byråd 1994-1996. Har arbejdet fire år på Christiansborg.

Lars Bech Pedersen. Pressechef i Lægemiddelindustriforeningen. VU-landsformand 1990-1991. Byrådskandidat i Birkerød 1989.

Morten Holm. Direktør for Holm Kommunikation. KU-landsformand 1987-1989. Opstillet til Folketinget 1989-1991.

Jens Kloppenborg-Skrumsager. Direktør i Public Spin. I Århus Byråd for Venstre fra 1994-1999. Tidligere spindoktor for Søren Pind (V).

Karsten Anker Petersen. Kommunikationschef i Danish Meat. Tidligere ansat i TDCs Public Affairs afdeling. Tidligere i Ishøj byråd. To gange opstillet til Folketinget for Venstre. Gift med integrationsminister Rikke Hvilshøj.

Bo Friis. Daglig leder af Gunbak PA, der beskæftiger sig med politisk rådgivning. KU-formand 1990-92. Senere ansat hos de konservative på Christiansborg.

Martin Rossen. Chef for TDCs afdeling for Public Affairs. I landsledelsen hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) fra 1996-1998. Vicepræsident for deres globale paraplyorganisation 1998-2000.

Jan Juul Christensen. Seniorkonsulent i Radius Kommunikation. Tidligere medlem af DSU, siddet i Greve Byråd for Socialdemokraterne i 1990-98. Var kampagnechef for Nyrup i forbindelse med hans valg til EU-parlamentet og har været pressechef for Socialdemokraterne på Christiansborg.

Nikolaj Bøgh. Direktør i Corporate Spin. Har været amtsformand i DSU Århus Amt og formand i Aalborg Kommune. Tidligere presserådgiver for Henriette Kjær.

Steffen Egelund. Leder af Corporate Spins aktiviteter i Asien med kontorer i Singapore, Kuala Lumpur og Shanghai. Opstillet til EU-parlamentet i 1999 for de konservative. Tidl. leder af Gitte Seebergs valgkampagne op til EU-parlamentsvalget i 2004. Var folketingskandidat ved valget i 1998.

Peter Goll. Direktør i Geelmiyden.Kiese. Tidligere formand for SFs ungdomsorganisation, medlem af SFs hovedbestyrelse og SFs forretningsudvalg samt pressesekretær for SF. Har været folketingskandidat.

Karin Nørgaard. Direktør i ThinkPr. Sad i Københavns Borgerrepræsentation for Venstre. Tidligere kampagneansvarlig for Søren Pind. (V).

Kim Nøhr Skibsted. Kommunikationschef i JYSK. Tidligere seniorkonsulent i GCI Mannov. DSU-formand i Aalborg 1983-1985. I Folketinget for Socialdemokraterne 1997-98. Og så blogger han her: http://kimskibsted.blogspot.com/

Flemming Voetmann. Stifter af Rostra PR. Aktiv i DSU 1988-1997. Ansat som politisk sekretær for socialdemokraten Henrik Sass Larsen midt i 1990erne.

Nicolaj Andersen. Direktør i Radius Kommunikation. Tidl. landssekretær i Konservativ Ungdom. Har bl.a. arbejdet på Christiansborg for Hans Engell, der i dag er chefredaktør på Ekstra Bladet.

Thorstein Theilgaard. Generalsekretær i Landsforeningen for Bedre Psykiatri. Landsformand i SF-ungdom 1991-94. Næstformand i SF 1998-2002. Folketingsmedlem for SF 199-2001.

Svend Gunbak. Tidligere KUer. Ejer af Gunbak PA. Har bl.a. rådgivet A.P. Møller - Mærsk.

Mikael Bonde Nielsen. Kommunikationsdirektør i Coca-Colas baltiske og nordiske afdeling. Tidligere KU'er. Sagde bl.a. farvel til politik med et indlæg i Weekendavisen. Her skrev han, at en hel generation af unge konservative blev tabt med ét slag, da Poul Schlüter erklærede, at "politiske ideologier er noget bras."

Kenth Kærhøg. Kommunikationsdirektør for Coca-Cola i Asien. Tidligere medlem af Konservativ Ungdom.

Peter Sterup. Tidligere generalsekretær for de konservative. Adm. dir. og medejer af kommunikationshuset PrimeTime.

Søren Pind. Arbejdede i PR-bureauet Waterfront i et par år fra 1996, indtil han blev bygge- og teknikborgmester i København

Lars Abel. Har siden 1970 siddet i byrådet i Gladsaxe for De Konservative, og han var indtil årsskiftet medlem af Københavns Amtsråd. Ved siden af arbejder han i firmaet Europa-Konsulenterne, der er et public affairs-bureau, som bedriver lobbyisme for bl.a. Foreningen af Legetøjsfabrikanter i Danmark. Lars Abel arbejder også for Foreningen af Varmepumpefabrikanter i Danmark.

Henrik Sass Larsen. Politisk ordfører for socialdemokraterne. Arbejdede i 1990erne sammen med en af PR-branchens hårde hunde, nemlig Svend Gunbak, i kommunikationsfirmaet Rostra.

Benny Damsgaard. Pressekoordinator i Dansk Industri. Formand for KU 1994-1995.

Jarl Cordua. Aktiv i Venstres Ungdom og Venstre i 1985-2000. Har arbejdet som pressemand i bl.a. Dansk Industri. Har deltaget i valgkampe til kommunalvalg, folketingsvalg og Europaparlamentsvalg, bl.a. som kampagneleder. Fra 2003-2005 var han kommunikationsrådgiver hos lobby- og kommunikationsbureauet Gunbak PA/Corporate Spin. Arbejder i dag som freelancejournalist og blogger løs på Jarls Blog - http://cordua.blogspot.com/ - bl.a. om NCC-sagen.

Lars Barfoed. Tidligere minister og nuværende medlem af folketinget for de konservative. Er netop blevet udvalgt til bestyrelsesformand i kommunikationshuset Plus PR.

Lars Poulsen. Grundlægger af lobbyvirksomheden Waterfront i 1993. Har været formand for Konservativ Ungdom og sad i en periode i 1980erne i EU-parlamentet for de konservative.

Niels Jørgen Langkilde. seniorprojektleder i Waterfront. Har tidligere været bl.a. informationschef for TV 2. Har været valgt til Folketinget for de konservative.

Jesper Schou Hansen. Ansat hos kommunikationsbureauet Waterfront. Medlem af Københavns borgerrepræsentation for Venstre.

Lars Lindskov. projektleder hos Waterfront. Valgt til byrådet i Roskilde Kommune. Forlader dog ifølge Politiken snart byrådet - ikke på grund af kasketproblemer, men fordi han flytter sammen med viceborgmesteren i Greve, og derfor ikke længere kan opfylde kravet om at bo i den kommune, hvor han er valgt.

Kirsten Jensen. Har tidligere arbejdet hos Waterfront. Uddannet journalist og har siddet i EU-parlamentet for Socialdemokraterne. I dag er hun viceborgmester i Hillerød.

Lars Kaspersen. Har tidligere arbejdet en kort periode hos Waterfront. Har drevet eget bureau med Svend Gunbak, kaldet Gunbak og Kaspersen - var før det nogle år hos Jens Heimburger. Har også arbejdet for de radikale og er nu politisk rådgiver for socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

Morten Boje Hviid. Tidligere aktiv socialdemokrat. Har været rådgiver for Helle Thorning-Schmidt og Mogens Lykketoft. I dag partner i i Public Affairs Group.

Det er dog trods alt ikke alle politikere, der vælger kommunikations- og lobbybranchen, når de forlader politik. Så for god ordens skyld bringer vi her nogle eksempler på andre jobmuligheder for politikere, der ikke gider politik mere:

Camilla Hersom. Formand for Forbrugerrådet. Tidl. Radikal folketingskandidat i Ringstedkredsen. Stillede senere op til det seneste EU-parlamentsvalg og blev førstesuppleant for Anders Samuelsen. Tidl. landsmødeudvalgt medlem til hovedbestyrelsen og medlem af partiets politiske udvalg.

Hans Ole-Jochumsen. Tidl. direktør for Københavns Fondsbørs. Tidl. formand for Venstre Ungdom i Køge og senere i Roskilde Amt. Stoppede sit politiske arbejde i 1984 efter at have været ansat fire år i Venstres folketingsgruppes sekretariat.

Peter Borup. Chef for rederiet Nordens aktiviteter i Asien med base i Singapore. Næstformand for KUs landsorganisation 1989-1991 og derefter ved A. P. Møller i Danmark, Korea og Kina.

Pernille Blach Hansen. Tidligere miljøordfører for Socialdemokraterne. Forlod politik sidste år for at blive direktør i Randers Kommune.

Karen Rønde. Advokat hos Bech Bruun. Medlem af Venstre i Folketinget fra 1998-2001. Har tidligere sagt, at hun ikke vil afvise, at hun en dag vender tilbage til politik.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen