Berlingske Business

Hidsig visumdebat venter turismeordførere

Koster de danske visumregler milliarder i tabte turistindtægter, eller er reglerne smidige nok? Det bliver et væsentligt debatemner, når en arbejdsgruppe efter sommerferien er klar med en rapport om turismens rammevilkår.

Både visumregler, planloven samt skatter og afgifter er i spil, når politikerne til efteråret skal diskutere turismens rammevilkår. En rapport, der ventes at lande på politikernes bord i august eller september, vil nemlig tage fat på alle emnerne, og der er lagt op til endnu en hed debat om bl.a. visumreglerne.

Turisterhvervene har i lang skreget efter nye visumregler, der gør det lettere for bl.a. kinesiske og russiske turister at komme ind i landet. Senest er bl.a. Danmarks Rejsebureau Forening kommet med en skarp kritik af de restriktive danske regler.

Når en embedsmandsgruppe efter sommerferien er klar med analysen af turismens rammevilkår, satser Socialdemokraterne på, at det vil lykkes at gøre de danske regler mere smidige.

"Udenlandske aktører, der arbejder for danske rejsebureauer, oplever, at de danske visumregler er et problem. Der findes nu 30 mio. kinesiske millionærer, og de danske visumregler hindrer, at vi får andel i den stigende turisme," siger Socialdemokraternes erhvervsordfører Orla Hav .

Hermed ligger Socialdemokraterne på linje med Danmarks Rejsebureau Forening, der forleden skrev i en pressemeddelelse, at en del udenlandske turister "simpelthen ikke føler sig velkomne eller ønskede, hvilket er med til, at de vælger andre destinationer end Danmark."

Danmarks Rejsebureau Forening mener bl.a., at dokumentationskravene for at få visum er for skrappe, og at formidlingen af reglerne til de relevante lande skal være bedre. Samtidig peger foreningen på, at den såkaldte landegruppeinddeling, som er med til at danne grundlag for, om en visum-ansøger kan meddeles turistvisum, er et problem. Her er problemet, at opdelingen er dårlig reklame for Danmark, fordi vi generelt omtaler turister fra visse lande som problematiske.

Hos De Konservative mener erhvervsordfører Mike Legarth dog, at reglerne allerede er gjort mere smidige. Dokumentationskravene er blevet revurderet, og turister fra bl.a. Indien, Ukraine og Kina har i dag lettere ved at komme på ferie i Danmark.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Colette Brix, er på linje med De Konservative og afviser, at der er behov for nye regler.

I Venstre er turismeordfører Hans Christian Thoning en smule mere åben for mere smidige regler, selv om han dog ikke lover noget.

"Jeg er klar til at diskutere bedre muligheder for visum til f.eks. kinesiske og russiske turister. Vi skal nærme os de lande, vi normalt sammenligner os med," siger Hans Christian Thoning.

Den nye embedsmandsrapport, der er et arbejde på tværs af 11 ministerier, om turismens rammevilkår skal formentlig behandles i regeringens økonomiudvalg i august. Først herefter offentliggøres rapporten, og Folketinget skal formentlig diskutere forskellige tiltag, der kan fremme turismen, i løbet af efteråret.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen