Berlingske Business

Her er ugens bedste Business-gossip

jesper berg
Overskrift
Afd. chef Jesper Berg fra Nationalbanken. Foto:
krogsgaard
Overskrift
Mads Krogsgaard Thomsen, øverste forskningschef i Novo Nordisk Foto:
Jeanette Aaen er adm. direktør for BabySam A/S.
Overskrift
Jeanette Aaen er ny topchef i Illum Foto:
Skattesag
Overskrift
Skat direktør Jesper Rønnow Foto:
schou
Overskrift
Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv (tv) og Jakob Schou, adm. direktør, HP Danmark (th) taler på Dansk Erhvervs Årsmøde 2013 i Bella Center. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013). Foto:
schulz
Overskrift
CEO Thomas Schulz, FLSmidth, fotograferet i d. 9 december 2013 i anledning af, at han har været CEO i et år. FLS Foto:

Se ugens op- og nedture.

Ugens opture

Bergs bidske fremtid

Så blev den samlede danske verdenspresse igen taget med bukserne nede, og for en sjælden gangs skyld også gossipperne. Ingen havde lige set det komme, at den nye bidske vagthund i Finanstilsynet ville blive Jesper Berg. Spottet og rekrutteret af departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmer. Nu bagefter kan alle se, at det er det helt oplagte valg.

Når Jesper Berg ikke umiddelbart dukkede op på kandidatskærmen, kan det skyldes, at Jesper Berg dels i dag er ude på »den anden side« som direktør i Nykredit Bank dels ikke er prototypen på en bidsk vagthund. Faktisk er han en overordentlig flink fyr. Måske er han bare blevet lidt træt af bankdirektørarbejdet, som ellers må være bedre betalt end som offentligt ansat tilsynsmand.

Ingen tvivl om, at Jesper Berg vil have fuldstændig styr på og detailviden om den store opgave i tilsynet de næste år, nemlig det omfattende regulativarbejde. Om han også kan udvikle sig til en bidsk vagthund, ja, det må fremtiden vise.

SKAT, Østbanegade København Ø.

Artiklen fortsætter under billedet
krogsgaard
Mads Krogsgaard Thomsen, øverste forskningschef i Novo Nordisk Foto : Claus Bech

MADE IN DENMARK

Uhh, det er lige til at blive i godt humør af, det vi elsker at høre. Om virksomheder, der tror så meget på vort lille dronningerige, at de er klar til at lægge milliardstore investeringer – i Danmark. Med deraf nye arbejdspladser. Og ja, det er Novo Nordisk, vi taler om. Trækdyret i dansk erhvervsliv.

Her er forskningschefen Mads Krogsgaard Thomsen så langt fremme med et nyt diabetesprodukt, som ikke skal sprøjtes ind i kroppen, men derimod indtages i tabletform med navnet Semaglutid. En revolution. Går alt som Krogsgaard og hans forskerteam vil, skal der over en femårig periode investeres i nye fabrikker for 13 mia. kroner. En af dem er påtænkt at skulle ligge i Danmark. Godt at høre, at Danmark stadig er et produktionsland. Den endelige beslutning om at lette hatten og investere 13 mia. kroner skal tages i 2016.

Det skal dog ikke forhindre gossipperne i allerede nu at lette på hatten for Krogsgaard & Co.

novo

Artiklen fortsætter under billedet
Jeanette Aaen er adm. direktør for BabySam A/S.
Jeanette Aaen er ny topchef i Illum Foto : NIels Ahlmann Olesen

Illum-scenen er din

 

Hvordan er det nu lige med Illum? Stormagasinet på den bedste adresse i Københavns indre by med kunder en masse traskende forbi lige uden for døren. Gossip-redaktionen skal ikke gøre sig klog på mode og detailhandel, men har Illum i nu ganske lang tid ikke været lidt af en rodebutik – uden en knivskarp profil?

Det får Jeanette Aaen nu muligheden for at lave om på og sætte sit præg på. Hun er hyret som ny topchef af den italienske ejer, La Riascente, til at give den ansigtsløftning til det kendte stormagasin, som synes tiltrængt. Om hun så også får en stor pose penge af den italienske ejer til at at investere for er foreløbig uvist. Jeanette Aaen er en slagkraftig leder, som blandt andet har sagt dette: »Jeg er på, når andre har dømt det op ad bakke eller ude. Nye problemstillinger skærper min evne til at præstere.« Hun kommer fra en stilling som direktør for Babysam-koncernen, som har haft svære år, men som nu synes at være godt på vej igennem en succesfuld turnaround.

Værsgo’ Jeanette Aaen, Illum-scenen er din.

Pix-Jeanette

Ugens nedture

Artiklen fortsætter under billedet
Skattesag
Skat direktør Jesper Rønnow Foto : Michael Bothager

Rønnows helvedesuge

Det har ikke været sjovt at være i Skat-direktør Jesper Rønnows sko, da historien om, at svindlere havde hevet 6,2 mia. kroner op af statskassen, kom frem.

Historien – og ikke mindst den bagvedliggende historie – om, at Skat faktisk i årevis var blevet advaret om muligheden for at snyde med udbytteskat – er grim og vil garanteret komme til at koste hoveder i Skat. Om Rønnow bliver ramt er for tidligt at sige, men ultimativt står han jo med ansvaret.

Det er faktisk lidt ærgerligt – sådan set helt overfladisk. For Rønnow har stået for en anden og mere åben ledelesform i Skat, hvor han sågar har kommunikeret åbent med kritikere.

Det ændrer imidlertid ikke på, at den seneste sag – og der har jo været flere tidligere – udstiller et Skat, som ikke evner at løse sine opgaver, og som efterlader borgerne i tvivl, om de mon også snydes.

TV: Skattechef Rønnow hænger i en tynd tråd

 

Artiklen fortsætter under billedet
schou
Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv (tv) og Jakob Schou, adm. direktør, HP Danmark (th) taler på Dansk Erhvervs Årsmøde 2013 i Bella Center. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013). Foto : Jens Nørgaard Larsen

Hvem har aben hos HP?

På Gossip-redaktionen var vi sådan set ikke i tvivl om, at computerstormagten HP skulle have en plads på ugens taberliste.

HP har betalt rejser for offentligt ansatte til bl.a. Las Vegas og trækkes derfor ind i Atea-sagen.

Problemet var bare, hvilken dansk HP-direktør vi skulle sætte prædikatet på. Normalt vil det altid være den siddende direktør, der rammes, men det er altså svært, når HP har splittet ledelsen, og den seneste mand i spidsen tiltrådte for 14 dage siden.

Derfor er det den mangeårige danske HP-direktør, Jakob Schou Meding, der får taberprædikatet, selv om han forlod HP i februar. Desværre for efterfølgerne er det dem, der skal rydde op og forklare sig over for myndigheder, kunder og presse.

Artiklen fortsætter under billedet
schulz
CEO Thomas Schulz, FLSmidth, fotograferet i d. 9 december 2013 i anledning af, at han har været CEO i et år. FLS Foto : Christian Liliendahl

FLS-direktør må grave dybt

Han begyndte sin direktørtid i FLSmidth med en nedjustering. Og som om tiden siden ikke også har bragt rigeligt med problemsager og fyringsrunder, så nappede FLS-direktør Thomas Schulz i sidste uge endnu en nedjustering.

Thomas Schulz må med andre ord være ved at have opbrugt sine investorers tålmodighed. Reaktionen på den seneste nedjustering var da også, at aktien blev sendt på en nedtur, og Thomas Schulz skal vist snart til at levere varen i form af fremgang og solid indtjening, hvis han skal bevare investorernes opbakning.

Schulz har gode argumenter for, hvorfor det går, som det går. Han har også gode bud på, at FLS nu har helt andre forudsætninger for at udnytte en snarlig optur end tidligere – bl.a. at FLS er langt mere trimmet nu. Tilbage står bare, at snak er snak, mens tillid vindes på cool cash og indfriede løfter.

FLSmidth

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen