Berlingske Business
17:59Business Live er tilbage i morgen kl 7

Færch-advokat meldt for dobbeltrolle

Færch-advokat meldt for dobbeltrolle - 1
Tineke Færch har indklaget to partnere (se modstående side) fra advokatfirmaet Lind Cadovius til Advokatnævnet for dobbeltrolle, fejlagtig og uhæderlig rådgivning. Privatfoto

Tobaksaktionæren Tineke Færch har indklaget et af Danmarks førende advokatfirmaer Lind Cadovius for dobbeltrolle, uhæderlighed og fejlagtig rådgivning i forbindelse med salg af en 57 mio. kr. store aktiepost i Færch Holding til datteren Merethe Færch.

En af hovedpersonerne i familieopgøret i Færch-dynastiet, Tineke Færch, har indklaget to partnere fra et af Danmarks store velrenomerede advokatfirmaer Lind Cadovius til Advokatnævnet for dobbeltrolle og fejlagtig og uhæderlig rådgivning.

Sagen drejer sig om en opsigtsvækkende millionhandel med stemmetunge A-aktier i tobaksdynastiet Færch Holding, som blev gennemført i oktober 2006 mellem mor - Tineke Færch - og datter - Merethe Færch - til en pris af 57 mio. kr.

A-aktierne repræsenterer 48 pct. af stemmerne i det stenrige familieaktieselskab, som har en plastfabrik i Holstebro og en stor aktiepost i tobakskoncernen Skandinavisk Holding som væsentligste aktiver.

Ifølge klageskriftet, som Berlingske Business er i besiddelse af, beskylder Tineke Færch de to Lind Cadovius-partnere Mads Berendt og Jess Thiersen for dobbeltrolle og for at have tilbageholdt og fordrejet væsentlige informationer, der ville have haft stor indflydelse på hendes beslutning om at sælge sine A-aktier i Færch Holding til datteren Merethe Færch.

Tineke Færch er angiveligt blevet presset til at sælge sine værdifulde aktier til for lav en pris, og hun er ikke blevet tilstrækkelig oplyst om en kæmpe skatteregning på 16 mio. kr., som hun har måttet betale ovenpå handlen. Endvidere er hendes søn og arving Erik blevet fuldstændig tilsidesat i handlen mellem mor og datter.

»Det er korrekt, at der nu verserer sager hos Advokatnævnet som direkte konsekvens af den aktiehandel,« siger konsulent Michael Teschl fra Leopoldi Management efter at være forelagt Berlingskes oplysninger.

Han er af Tineke Færch blevet bedt om at efterforske hændelsesforløbet i forbindelse med aktiehandlen mellem mor og datter.

»Det er en dybt tragisk sag, som har ufattelig store omkostninger for fru Færch, både økonomisk og personligt,« tilføjer han.

Tineke Færch vildledt
Forelagt klagen til Advokatnævnet, som Berlingske er i besiddelse af, uddyber han:

»Det er vigtigt at notere sig, at Tineke Færch aldrig har ønsket at sælge sine A-aktier, og at hun ikke selv tog initiativet til handlen. Hun gik udelukkende med til den, fordi hun blev vildledt og misinformeret om de konsekvenser, det ville have, hvis hun ikke solgte.«

»Det er særlig kritisabelt, at det er lykkedes Lind Cadovius at sammenstrikke en købskontrakt mellem Tineke Færch og hendes datter Merethe, som totalt ignorerer værdistigninger af Færch Holding-aktien, og som fuldstændig afviger fra det fælles testamente, som Tineke Færch og hendes afdøde mand Stener Færch havde udfærdiget,« siger Michael Teschl.

»Lind Cadovius har indrømmet, at de kendte til værdistigningerne af Færch-aktierne, men de undlod at informere deres klient om dem. Dermed blev hun snydt for et væsentligt millionbeløb,« siger han.

Af Tineke Færchs klageskrift til Advokatnævnet dateret 9. august 2007 fremgår det, at Lind Cadovius-partner Mads Berendt i 2005 indtrådte som Tineke Færchs advokat, efter at familiens mangeårige advokat og nære ven C.K. Knudsen fra samme advokatfirma døde kort efter Tineke Færchs mand, Stener Færchs død i 2005.

Tineke Færch nærede blind tiltro til, at Mads Berendt ville udfylde rollen som rådgiver ligeså pligtopfyldende og loyalt, som C.K. Knudsen havde gjort det gennem mange år.

Leopoldi Management retter i klageskriftet til Advokatnævnet på Tineke Færchs vegne en række konkrete beskyldninger mod de to Lind Cadovius-advokater for fejl, dobbeltrolle og undladelser.

Blandt andet anklages de to partnere for at have repræsenteret både mor og datter i samme sag - og for at have undladt at oplyse til moderen Tineke Færch, at de »stærkt overvejende« repræsenterede datteren Merethe Færchs interesser.

Lang klageliste
Klagelisten over Mads Behrendt og Jess Thiersen er lang:

Advokatfirmaet beskyldes for at have faktureret Tineke Færch for hele regningen på 140.000 kr. for deres samlede bistand ved den store aktiehandel med datteren, selvom bistanden overvejende vedrørte datteren.

For at have instrueret Tineke Færchs pengeinstitut om at udbetale 16,3 mio. kr. til Skat fra Tineke Færchs bankkonti uden fuldmagt og uden hendes forudgående accept.

For at have instrueret Tineke Færch om, at hendes søn Erik Færch intet måtte vide om aktiehandlen, selv om handlen udgjorde en væsentlig del af det uskiftede bo efter Tineke Færchs afdøde mand, Stener Færch.

For at have nægtet Tineke Færch og sønnen Erik indsigt i Stener Færchs efterladte dokumenter, som befandt sig i Lind Cadovius’ arkiver. Klageskriftet er udformet af Michael Teschl efter fuldmagt fra Tineke Færch. Teschl skriver i klageskriftet:

»Der kan kun gisnes om motivet til Behrendt og Thiersens medvirken i dette (aktiehandlen mellem mor og datter - red.). De har ikke tjent Tineke Færchs interesser, nærmere nedbrudt dem, og i stedet har de hjulpet Merethe Færch billigt til en formue. Måske for at sikre sig en ny velhavende klient mange år frem?«.

Ledende partner i Lind Cadovius, Henrik Andersen ønsker under henvisning til advokatfirmaets tavshedspligt ikke at kommentere sagen over for Berlingske Business.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen