Berlingske Business

Danske iværksættere bliver klogere

Stadig en større andel af de danske iværksættere er særdeles veluddannede.

Kompetenceniveauet blandt danske iværksættere øges, og at det øgede kompetenceniveau styrker iværksætternes chancer for overlevelse og vækst.

Det konkluderer den netop offentliggjorte årlige undersøgelse, GEM-rapporten, som tager pulsen på iværksætteriet i Danmark i sammenligning med resten af verden.

- Flere unge iværksættere har modtaget træning i iværksætteri, hvilket indikerer, at der tages imod de tilbud, som der er i dag. Rapporten viser, at væksten i iværksætterundervisning er større i Danmark end i de fleste øvrige udviklede lande. Det går altså den rigtige vej, omend vi stadig har et stort arbejde foran os, før vi når et niveau, som vi alle kan være tilfredse med, siger direktør for IDEA, professor Torben Bager.

Rapportens konklusioner illustrerer dog fortsat det paradoks, at selv om de fleste iværksættere og især vækstiværksættere findes blandt kandidater fra de lange videregående uddannelser, er det fortsat disse, der har modtaget færrest iværksætterkurser.

Der kan ifølge rapportens forfatter, lektor ved Syddansk Universitet, Thomas Schøtt, være flere forklaringer på dette fænomen.

- Det er muligt, at de højt uddannede simpelthen ikke føler behov for yderligere træning i iværksætteri. Det er også muligt at det aktuelle udbud af træning ikke er tilpasset denne gruppe, udtaler Thomas Schøtt.

Dette bakkes op af Torben Bager:

- IDEA arbejder netop for, at der skal være træningstilbud tilpasset alle grupper indenfor det videregående uddannelsessystem, ikke mindst de højtuddannede. Vigtigheden af dette fastslås netop af, at rapporten tydeligt viser, at de højtuddannede starter flest virksomheder og at de vokser mere, siger Torben Bager.

Han ser det dog ikke som et problem i sig selv, at de højtuddannede ikke føler behov for yderligere kurser.

- mja

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen