Berlingske Business

Berlingske Business Magasin præsenterer »100 kvinder på toppen«

100 kvinder på toppen, forside, Berlingske Business Magasin
100 kvinder på toppen, forside, Berlingske Business Magasin

De har topjob, de har indflydelse, de er rollemodeller, og så har de skabt bemærkelsesværdige resultater. Berlingske Business Magasin præsenterer i en særudgave fredag "100 kvinder på toppen" fordelt på ti kategorier.

»Kvinderne sætter sig på fremtiden.«

Sådan stod at læse med stor typografi på forsiden af det daværende Berlingske Nyhedsmagasin for snart 15 år siden. Tilmed med tilføjelsen: »Danmarks kvindelige ledere er for alvor på vej op i fremtidens vækstbrancher. Sparker de mændene ud?«

I dag kan vi konstatere, at det gjorde kvinderne ikke – om end flere kvinder sætter sig på eftertragtede bestyrelsesposter.

Derfor et nyt ­særnummer

For 15 år siden udløste Berlingske Nyhedsmagasins særnummer om kvinder et skuldertræk på de danske direktionsgange – i bedste fald. I dag er timingen den rigtige, og det er i det lys, at Berlingske Business Magasin fredag præsenterer magasinet »100 kvinder på toppen«.

For øjeblikket tilkendegiver flere og flere, at der skal handling til for at opnå en mere lige kønsfordeling i toppen af det danske samfund og arbejdsmarked. Men ikke nødvendigvis ud fra et ligestillingsperspektiv. Argumenterne går meget mere i retning af, at det er alt for dyrt ikke at udnytte hele talentmassen, at diversitet er godt for bundlinjen, det er godt for kulturen i ledelsen og på arbejdspladsen, og så er det i høj grad blevet et krav fra især internationale kunder.

28BBMPeter-Suppli-232846.jpg

I Danmark er der blandt både mænd og kvinder fortsat stor modstand mod at lovgive sig til en mere ligelig kønsfordeling i toppen af samfundet. Så spørgsmålet er, hvad der så skal til? Det dækker Berlingske Business på næsten daglig basis i interviews, undersøgelser og debatter. Et naturligt næste skridt er dette nye magasin, hvor vi fremhæver 100 kvinder inden for ti forskellige kategorier – til inspiration og som rollemodeller for andre.

De 100 er valgt, fordi de har fremtrædende stillinger med afgørende indflydelse på den virksomhed eller organisation, som de repræsenterer. De har skabt bemærkelsesværdige resultater, eller de har været med til at flytte den offentlige dagsorden.

De er blandt de første og de bedste, og de er derfor med til at præge fremtiden. Sparker de mændene ud? Næppe, men de sparker til udviklingen, så virksomheder og samfundet ikke skal vente 129 år på ligestilling i toppen af Danmarks store virksomheder, sådan som en analyse fra Institut for Menneskerettigheder forudsiger baseret på den meget langsomme udvikling de seneste 20 år.

01BBMHelleT3-141945.jpg

Sådan har vi fundet de 100 kvinder

1. Berlingske Research har udarbejdet en bruttoliste på 170 kvinder inddelt i ti kategorier: Bestyrelsesmedlemmer, administrerende direktører, forretningsledere, ejere, rådgivere og ­konsulenter, politikere, organisations­ledere, offentlige topjob, iværksættere, topjob i udlandet.

2. Kvinderne på bruttolisten har opfyldt et eller flere af følgende tre kriterier:

De har en fremtrædende stilling eller position.

De har afgørende indflydelse på den virksomhed eller organisation, som de repræsenterer.

De har skabt bemærkelsesværdige resultater eller er med til at flytte den offentlige dagsorden.

3. Bruttolisten er sendt til Advisory Board bag netværket Berlingske Businesskvinder. Dette Advisory Board har ud fra et simpelt pointsystem givet kvinderne på bruttolisten karakter.

4. Karaktererne har været retningsgivende. Det er redaktionen på Berlingske Business, der har foretaget den endelige udvælgelse.

Se, hvem der kom med

Berlingske Business Magasin præsenterer de 100 kvinder fordelt over ti kategorier.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen