Berlingske Business

Sydbank: Det ser sort ud for Genmabs Darzalex

Genmab Genmab A/S
Foto:

Det er et markant fald i vente i Genmab-aktien mandag, da selskabets aktionærer ikke længere bør sætte næsen op efter, at kræftmidlet Darzalex også slår igennem som behandling af solide tumorer.

Det vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, efter at Genmab lørdag meddelte, at en uafhængig dataovervågningskomité har anbefalet at stoppe et fase 1b/2-studie med Darzalex i kombination Roches lungekræftmiddel Tecentriq.

Afbrydelsen af studiet skyldes, at overvågningskomitéen ikke så nogen fordel forbundet med at kombinere Darzalex med Tecentriq i ikke-småcellet lungekræft. Faktisk var der en numerisk forøgelse af begivenheder med dødeligt udfald i den gruppe af patienter, der fik kombinationen, frem for den gruppe der alene fik Tecentriq.

- Vi ser klart negativt på meldingen fra Genmab. Data fra studiet med Darzalex i kombination med Tecentriq i ikke-småcellet lungekræft var efter vores vurdering årets største kurstrigger for Genmab-aktien, da positive data ville have løftet potentialet for Darzalex yderligere - med behandling med Darzalex uden for knoglemarvskræft (i solide tumorer), skriver Søren Løntoft Hansen i et notat.

INGEN UDSIGTER I SOLIDE TUMORER

Genmabs partner Janssen har efterfølgende kontaktet alle de selskaber, der gennemfører studier med Darzalex i kombination med de såkaldte anti-PD-1 lægemidler, der er den gruppe lægemidler som Tecentriq tilhører.

- Selv om det er op til hver enkelt partner-selskab, der undersøger Darzalex i kombination med en PD-1/PD-L1-inhibitor, at beslutte, hvad der skal ske med den videre udvikling (herunder se på data og sikkerhed) bør investorerne efter vores vurdering ikke sætte næsen op efter et videre eventyr for Darzalex i solide tumorer, konkluderer Sydbank-analytikeren.

UÆNDREDE UDSIGTER I KNOGLEMARVSKRÆFT

Selv har Janssen stoppet et studie med Darzalex kombineret med sin egen PD-1 hæmmer til behandling af knoglemarvskræft.

Stoppet for dette studie ændrer dog ikke på Sydbank-analytikerens markante salgsforventninger til Darzalex i knoglemarvskræft, hvor midlet er blevet godkendt i stadigt flere kombinationer og har vist markant effekt.

- Vi fastholder derfor vores topsalgspotentiale for Darzalex inden for knoglemarvskræft på 8,7 mia. dollar, skriver Sydbank-analytikeren.

UDSIGT TIL MARKANT FALD

Han har i sine modeller indregnet et potentiale for Darzalex uden for knoglemarvskræft på 83 kr. per aktie, heraf 71 kr. i solide tumorer.

Det svarer til 6 pct. af Genmabs nuværende aktiekurs.

- Vi vurderer, at markedet (resten af analytiker-korpset) i store hele indregner en lignende værdi for Darzalex i solide tumorer. Lørdagens meddelelse fra Genmab lægger derfor modelmæssigt op til et midt til højt encifret kursfald på 5-9 pct., skriver Søren Løntoft Hansen, der dog ikke vil udelukke, at short-sælgere og manglen på kortsigtede kurstriggere kan sende aktien endnu længere ned.

- Vi udelukker derfor ikke et kursfald på 15-20% i forbindelse med børsåbningen - et kursfald i den størrelsesorden anser vi som en attraktiv købsmulighed i et selskab, hvis pipelineværdi selv uden Darzalex i solide tumorer ikke er indregnet i aktiekursen, hedder det i notatet.

Hos Jefferies har analytiker Peter Welford ikke behov for at justere sine modeller, da han ikke har indregnet værdi af Darzalex i de kombinationer, der netop er stoppet.

Peter Welford peger dog på, at studiestoppet kan skade stemningen om aktien givet, at der var et meget blockbusterpotentiale - det vil sige mulighed for et salg på mindst 1 mia. dollar - hvis det var lykkedes at udvikle med midlet til behandling af solide tumorer.

Såvel Jefferies som Sydbank har anbefalingen "køb" af Genmab.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen