Berlingske Business

Største lancering nogensinde giver pote i William Demant

q
Foto:

Høreapparatproducenten William Demant Holding leverede en omsætning på 5043 mio. kr. i første halvår 2015 mod 4539 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere, mens driftsresultatet (EBIT) blev 880 mio. kr. mod 834 mio. kr. i første halvår 2014.

I begyndelsen af året lavede selskabet sin største lancering af høreapparater nogensinde, da de nye produkter fra den såkaldte Inium Sense-platform blev udrullet. Og det tyder på, at det har været en positiv lancering.

- Den nye platform har bidraget til koncernens succes - især i USA. Den organiske vækst inden for engrossalg af høreapparater i USA lå således på 9 pct., skriver selskabet i regnskabet.

Og Niels Jacobsen, der er administrerende direktør i William Demant, kalder den globale lancering for succesfuld.

- Denne lancering har gjort, at vi har kunnet tage markedsandele i første halvår, især hos de uafhængige forhandlere i USA. Denne udvikling kan også tilskrives den kæmpeindsats, som vores amerikanske salgsstyrke har ydet, siger han i en kommentar i regnskabet.

Ser man på forretningsdelen med høreimplantater, så realiserede denne i første halvår en vækst i lokal valuta på 16 pct., hvoraf hovedparten var organisk vækst. Og det var både forretningen med benforankrede høresystemer (BAHS) og cochlear-implantater (CI), der kunne levere tocifrede vækstrater i første halvår, skriver selskabet i halvårsregnskabet.

Høreapparater fra Oticon.

BAHS‐forretningens omsætning er steget både på eksisterende markeder og adskillige nye markeder. Konkurrencen er imidlertid blevet skærpet. Også CI‐forretningen vokser på såvel eksisterende som nye markeder.

William Demants omsætning var da også bedre end ventet blandt analytikerne, der sigtede efter en omsætning på 5008 mio. kr., skuffede driftsresultat (EBIT) en smule, da analytikerne havde forventet et driftsresultat på 890 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. EBIT-marginen landede på 17,4 pct. mod 18,4 pct. i første halvår 2014 og en forventning om 17,7 pct. blandt analytikerne.

På bundlinjen landede William Demant Holding et resultat før skat på 847 mio. kr. og et nettoresultat på 669 mio. kr. i første halvår 2015 mod henholdsvis 804 mio. kr. og 627 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere. Til sammenligning ventede analytikerne et resultat før skat på 854 mio. kr. og et nettoresultat på 662 mio. kr.

I samme omgang op-præciserer selskabet sine forventninger til hele 2015 en smule i forbindelse med regnskabet.

William Demant venter nu et driftsresultat (EBIT) på 1,8-2,0 mia. kr. i 2015 mod den tidligere forventning om et EBIT på 1,7-2,0 mia. kr. i indeværende regnskabsår. Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet, at William Demant opnår et driftsresultat (EBIT) på godt 1,9 mia. kr. i 2015.

Udvalgte nøgletal fra William Demants regnskab for første halvår 2015:

#

Mio. kr. H1 15 H1 15(e) H1 14 FY 15(e)

---------------------------------------------

Omsætning 5043 5008 4539 10.331

EBIT 880 890 834 1925

EBIT-margin (%) 17,4 17,7 18,4 18,6

Res. før skat 847 854 804 1827

Nettoresultat 669 662 627 1421

---------------------------------------------

Finans-TV: William Demant skruer op for optimismen

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen