Berlingske Business

Stærkt momentum fra start udløser opjustering fra Ambu

07BUSLars-Marcher-125622.jpg
Lars Marcher har efterhånden siddet ved roret i medico-virksomheden Ambu i mange år. Foto: Claus Bech

Ambu, der tjener sine penge på hospitalsudstyr, kom godt i gang med regnskabsåret 2017/18, hvor første kvartal bød på stor vækst, der har udløst en lille opjustering af forventningerne.

Både toplinjen og driften voksede pænt, mens der var tilbagegang på bundlinjen, der blev trukket ned af finansielle poster som følge af blandt andet større renteudgifter og valutakursudsving.

Overordnet set var resultaterne dog pæne, og Ambu solgte i første kvartal for 553 mio. kr., hvilket er en fremgang fra 512 mio. kr. i første kvartal 2016/17.

Det blev omsat til et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 91 mio. kr. - en vækst fra 65 mio. kr. i første kvartal 2016/17.

- Vi har haft en god start på året og på første kvartal i vores "Big Five 2020"-strategi med 14 pct. organisk vækst, som vidner om et fortsat stærkt momentum i Ambus forretning, siger Lars Marcher, der er administrerende direktør for selskabet, i regnskabet.

- Vi ser samtidig en betydelig skalering, som slår igennem på EBIT-marginen, der øges med næsten 4 pct.point, og en forbedring af indtjeningen med 40 pct. i forhold til samme periode året før, fortsætter han.

29BUSCoop-Lasse-Bolander-12.jpg

På bundlinjen faldt nettooverskuddet til 19 mio. kr. fra 48 mio. kr. i første kvartal regnskabsåret før. Den tilbagegang dækker over en stigning i udgifterne under finansielle poster, der belastede regnskabet med 41 mio. kr. mod 3 mio. kr. i første kvartal 2016/17.

De finansielle poster dækker over et tab på valutakursudsving på 6 mio. kr., der i første kvartal året før gav en gevinst på 20 mio. kr. Derudover steg renteudgifterne på bank-, leasing- og obligationsgæld til 10 mio. kr. fra 8 mio. kr., mens Ambu har taget en dagsværdiregulering på 24 mio. kr. i nedadgående retning mod 14 mio. kr. i første kvartal 2016/17.

For hele regnskabsåret 2017/18 ser Ambu det gode momentum fortsætte, og derfor løfter selskabet sine forventninger til EBIT-marginen, der nu ses ramme 20-21 pct. mod tidligere cirka 20 pct., mens de frie pengestrømme nu ventes at give omtrent 300 mio. kr. mod tidligere ventet 275 mio. kr.

Tabel for Ambus regnskab for første kvartal af 2017/18:

Forventninger til 2017/18:

/ritzau/FINANS

US-LATEST-CONSUMER-TECHNOLOGY-PRODUCTS-ON-DISPLAY-AT-ANNUAL-CES-

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen